Steven Gerrard
0

"Žrijeb je bio skoro savršen"

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Kapiten engleske nogometne reprezentacije Steven Gerrard bio je iznimno zadovoljan žrijebom grupa za SP 2010. godine koji je njegovu reprezentaciju svrstao u grupu C uz SAD, Alžir i Sloveniju.
  • Ono što nikako nisam želio uoči žrijeba jesu susreti protiv nama nepoznatih reprezentacija i to smo izbjegli, kao i svrstavanje u jako teške grupe poput one u kojoj se Brazil našao (grupa G, op.a.). Protiv dvije od ove tri reprezentacije smo već igrali pod vodstvom Fabija Capella i obje smo pobijedili (Sloveniju i SAD), pa znamo što možemo očekivati – izjavio je Gerrard.

Liverpoolov kapiten smatra da se od prve utakmice (12. juna protiv SAD-a) Engleska postaviti kao favorit grupe.

  • Naš je cilj i tu nema nikakve sumnje, osvajanje maksimalnog broja bodova. Svaka ekipa koja je izborila nastup na SP-u je jaka, ali mi imamo samopouzdanja za osvajanje grupe. U svakom sam slučaju jako ohrabren žrijebom jer se dogodilo sve što smo mogli željeti. Sada moramo biti profesionalni i pokazati pravi stav, jer iako smo ogromni favoriti, znamo da će sve ostale momčadi u grupi u Engleskoj vidjeti priliku za “skidanjem skalpa”. Ponavljam, naš je cilj osvajanje maksimalnog broja bodova, a potom ćemo vidjeti kuda će nas to odvesti – zaključio je engleski veznjak.