Nogomet
4

Zoran Belošević nastupa u kanadskoj ligi: Ovdje je fudbal tek treći sport po popularnosti

Piše: Edin Isanović
Zoran Belošević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zoran Belošević (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zoran Belošević, nekadašnji fudbaler bh. klubova Slavije, Modriče, Sarajeva i Zrinjskog trenutno nastupa u kanadskoj elitnoj ligi. Bivši lijevi bek pomenutih klubova je za Klix.ba rekao.

"Bio sam u SC Milton, a potom sam prešao u FC London City. To je CSL - Prva kanadska liga. Ovde je fudbal tek treći sport po popularnosti, nije kao kod nas prvi. Ima dosta igrača sa naših prostora u klubovima, ima i ostalih stranaca, Kanađana je najmanje. Klub za koji nastupam ima visoke ambicije, loše su startovali, ali su se pojačali. Hoćemo da osvojimo titulu. Još pet kola je ostalo do kraja, a onda slijedi play off po kup sistemu na ispadanje", kazao je Belošević za naš portal.

Bivši ljubimac navijača Sarajeva naglašava kako je zadovoljan raspletom situacije.

"Kanada je dobra i lijepa zemlja za život. Pratim i Sarajevo stalno. Vidim da su loše startovali, ali tek je početak. Verujem da će se vratiti na prvu poziciju gde im je i mjesto. Vjerujem da će odbraniti titulu. Ovom prilikom pozdravljam sve navijače Sarajeva i najvatrenije pristalice - Horde zla", zaključio je nekadšnji igrač Bordo tima.