David Beckham
0

'Znam da nisam siguran za Mundijal'

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Iako je David Beckham u petak sudjelovao u ceremoniji izvlačenja grupa za Svjetsko prvenstvo u Cape Townu, te se tada i družio s voditeljicom programa Charlize Theron, svjestan je da mu niti odlazak na posudbu u Milan ne jamči mjesto u engleskoj reprezentaciji na Svjetskom prvenstvu.

Beckham je u kvalifikacijama za SP uglavnom imao status rezervnog igrača. Izbornik Fabio Capello pozivao ga je u vrstu, ali slavni engleski nogometaš nije bio opcija za prvih 11. Capello mu je poručio da može na Svjetsko prvenstvo samo ako će igrati u nekoj od jačih europskih liga, pa je Beckham dogovorio s AC Milanom ugovor prema kojem će u drugom dijelu sezone igrati za ''rossonere'' na posudbi, baš kao što je to bio slučaj i prošle sezone. Beckhamov američki klub LA Galaxy i ovoga puta je prihvatio takav scenarij...

  • Prelazak u Milan ništa mi ne garantira, samo mi daje šansu da se nađem među 23 putnika u avionu za Južnoafričku Republiku. Svi znaju koliko volim igrati za englesku reprezentaciju i koliko bih volio biti na Mundijalu. Ako tako i bude, bit ću jako sretan. No, nemam strah da ću biti izostavljen iz ekipe. Normalno da bi me to uznemirilo, ali bi shvatio i poštovao odluku izbornika, te bi u tom slučaju bio navijač moje reprezentacije. Capello želi izabrati momčad koja može osvojiti naslov Svjetskog prvaka, prema tome, ponavljam, imat ću razumijevanja ako se u toj momčadi i ne nađe mjesta za mene – tvrdi Beckham.