Nogomet
141

Zmajevi vrijede 112 miliona eura, najviše porasla cijena Kolašincu

Piše: Am. Dž.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Do početka Svjetskog prvenstva u Brazilu ostalo je nešto više od dva mjeseca, a sjajni nastupi pojedinih reprezentativaca BiH za njihove klubove nisu ostali neprimijećeni, pa su tako cijene pojedinih igrača znatno skočile.

Najveću promjenu tržišne cijene na Transfermarketu zabilježio je Sead Kolašinac. Njegova cijena je u januaru iznosila 2,75 miliona eura, a sada je čak pet miliona eura.

Igrač Galatasaraya Izet Hajrović je "poskupio" sa četiri na 4,5 miliona eura. Cijena Ermina Bičakčića porasla je za približno 300.000 eura.

Iako su redovni strijelci i asistenti za svoje ekipe, Edin Džeko i Miralem Pjanić su zadržali svoje tržišne cijene na Transfermarketu. Džekina tržišna vrijednost je 24 miliona, a Pjanićeva 20 miliona eura.

Ipak, to ne znači da će ekipa koja želi dovesti ovu dvojicu bh. reprezentativaca platiti taj iznos za njihove usluge. Brojni francuski mediji su nedavno objavili da je francuski prvak PSG spreman platiti čak 30 miliona eura za Pjanića.

Iza Džeke i Pjanića, najskupljih bh. reprezentativaca, nalaze se Asmir Begović i Vedad Ibišević, čija je vrijednost procijenjena na 10 miliona eura.

Ukupna vrijednost 22 igrača reprezentacije BiH procijenjena je na Transfermarketu na 112 miliona eura.