Nogomet
2

Zmajevi večeras igraju utakmicu života, bodrit će ih 1.500 naših navijača

Piše: D. B.
Nogometna reprezentacija BiH večeras u 18:30 sati u Rigi igra utakmicu protiv Latvije u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014. godine. Selektor Safet Sušić je izjavio da je ovo utakmica života za naš državni tim.

U taboru naših Zmajeva vlada veliko samopouzdanje, ali reprezentaciju Latvije neće potcijeniti.

"Do sada smo naučili da svakog protivnika moramo respektovati. Utakmica je dobijena tek kad je odigramo i zbog toga respektujemo i Latvijce", izjavio je selektor Safet Sušić na sinoćnjoj konferenciji za medije.

On je dodao da je nemoguće predvidjeti šta će se dogoditi na večerašnjoj utakmici, ali je istakao da naš tim mora pobijediti.

"Ne možemo znati šta će se dogoditi u utakmici s Latvijom. U Zenici smo gubili 1:0, ali smo se vratili i već do odmora okrenuli rezultat u našu korist. Želimo ovog puta prvi postići pogodak, ali smo i oprezni. Protivnika poštujemo, ali moramo pobijediti. Ovo je za nas utakmica života", jasan je bio Sušić.

U prvih 11 će protiv Latvije večeras zaigrati Begović, Mujdža, Spahić, Zukanović, Lulić, Medunjanin, Rahimić, Pjanić, Salihović, Ibišević i Džeko. Njih će sa tribina podržavati blizu 1.500 bh. navijača. Nadamo se da će svojom pjesmom naše Zmajeve dovesti do pobjede i korak bliže ka Brazilu.

Kvalifikacijska Grupa G za odlazak na SP u Brazilu 2014. godine:

Bosna i Hercegovina 13 Grčka 10 Slovačka 8 Litvanija 5 Latvija 4 Lihtenštajn 1