Nogomet
43

Zmajevi u Švicarskoj igraju prijateljsku utakmicu protiv Španije

Piše: E. I.
Nogometna reprezentacija BiH igra večeras u St. Gallenu prijateljsku utakmicu protiv selekcije Španije.

Za Furiju će ovo biti provjera pred Evropsko prvenstvo koje počinje 10. juna u Francuskoj. S druge strane, za naš državni tim ovo će biti izuzetno kvalitetan test.

Selektor bh. tima Mehmed Baždarević istakao je na konferenciji za novinare kako će ovo biti izvanredna prilika da bh. reprezentativci pokažu šta znaju.

"Važno nam je da odigramo dobro protiv ovako kvalitetnog protivnika. Trudit ćemo se da pokažemo da smo dostojan rival. Znamo da neće biti lako, ali dat ćemo sve od sebe. Želio bih dati šansu i mlađim igračima", kazao je šef državnog tima.

Dodao je kako je ovo sjajna šansa za igrače iz Premijer lige:

"Imat će priliku da pokažu koliko mogu".

Ognjen Vranješ nastupa u španskoj ligi. Naglasio je kako je to jedna od najboljih liga na svijetu.

"Moramo dati naš maksimum da odigramo što bolje. Oni se spremaju za Euro i imaju veliki izbor igrača. Tu je i jedan stoper iz mog kluba, ali mi treba da se skoncentrišemo na sebe", rekao je defanzivac Sporting Gijona.

Napadač bh. tima Milan Đurić istakao je kako očekuje težak meč:

"Trebamo igrati borbeno i maksimalno angažovano. Španija je velika ekipa, a koliko vrijede stalno pokazuju i na evropskoj i na svjetskoj sceni. I za nas je to dobar test da vidimo koliko možemo pružiti u duelima sa najboljim reprezentacijama".

Haris Medunjanin, koji nije bio na okupljanju u martu, s nestrpljenjem čeka početak meča.

"Sad sam opet tu, igramo protiv Španije, jedne od najboljih ekipa na svijetu. To je za mene također veliki izazov", kazao je nogometaš koji igra u Izraelu.

Prema FIFA-inom ranking Španija je trenutno šesta, dok je BiH na 20. mjestu. Također, Furija je na Evropskom prvenstvu u grupi sa Hrvatskom, Turskom i Češkom.

Utakmica u Švicarskoj počinje u 18:00 sati uz direktan prijenos na Face TV. Bez dvojbe, Zmajevi će imati veliku podršku s tribina.