Većina standardni
138

Zmajevi u pravo vrijeme ušli u formu, Prosinečki će biti na slatkim mukama

N. K.
Robert Prosinečki (Foto: E. M./Klix.ba)
Robert Prosinečki (Foto: E. M./Klix.ba)
Gotovo svi reprezentativci Bosne i Hercegovine sa posljednjeg spiska selektora Roberta Prosinečkog u posljednje vrijeme izborili su se za mjesto u svojim klubovima te se nalaze u vrlo dobroj formi, što sigurno može radovati uoči naredne dvije kvalifikacione utakmice protiv Lihtenštajna i Armenije.
Velikih problema nema ni s povredama, a s prvobitnog spiska objavljenog prije dvije sedmice otpali su samo Zoran Kvržić i Kenan Pirić, kojeg će zamijeniti golman Sarajeva Vladan Kovačević.

Mladi čuvar mreže Bordo tima je standardan na golu svog tima, baš kao i prvi golman reprezentacije Ibrahim Šehić u svom Erzurumsporu te Jasmin Burić u Hapoelu Haifi.

Isto se ne može reći za Darka Todorevića koji je uglavnom van sastava u Holsteinu Kielu, dok su preostali defanzivci bilježili solidne minutaže.

Tako je Toni Šunjić standardan u moskovskom Dinamu, Ermin Bičakčić u Hoffenheimu, Ervin Zukanović u Al Ahliju, Marko Mihojević u Erzgebirge Aueu i Adnan Kovačević u Koroni Kielce. S druge strane, Eldar Ćivić u Ferencvarošu i Sead Kolašinac u Arsenalu su u posljednje vrijeme znali biti starteri, ali isto tako biti i na klupi.

Stjepan Lončar u Rijeci, Gojko Cimirot u Standardu, Miralem Pjanić u Juventusu, Elvis Sarić u Al Ahliju, Amer Gojak u Dinamu, Haris Duljević u Nimesu i Deni Milošević u Konyasporu igraju u vrlo dobrim formama u svojim klubovima i većinom od prve minute. Rade Krunić još uvijek čeka na svoju priliku u Milanu, dok je Muhamed Bešić odigrao samo jednu utakmicu od posljednja četiri meča Sheffield Uniteda.

I bh. napadači igraju u dobrim formama te su standardni pa će selektor Prosinečki zaista imati slatke muke prilikom izbora najboljih jedanaest. Kapiten Edin Džeko u Romi, Riad Bajić u Konyasporu, Irfan Hadžić u Akhisarporu i Edin Višća u Basaksehiru su igrači bez kojih treneri ne počinju utakmice, a u posljednje vrijeme su često i strijelci.

Podsjetimo, reprezentacija BiH kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine nastavlja u četvrtak kada će u Zenici dočekati Lihtenštajn, a već u nedjelju očekuje ih gostovanje Armeniji.