Tri igrača pošteđena
215

Zmajevi u odličnoj atmosferi trenirali u sunčanoj Atini, fokus samo na pobjedi protiv Grčke

K. H.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH danas je u Atini odradila trening u sklopu priprema za meč 8. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine koji se u utorak igra protiv Grčke.

Atmosfera među igračima je na zavidnom nivou, što je i očekivano nakon odlične partije i veoma važne pobjede protiv Finske rezultatom 4:1, javljaju reporteri portala Klix.ba iz Atine.

Selektor Robert Prosinečki na današnjem treningu računao je na sve igrače osim Edina Višće, Zorana Kvržića i Seada Kolašinca koji su pošteđeni.

Današnji trening bio je lakšeg intenziteta, posebno za igrače koji su protiv Finske imali minutažu te su danas odradili trening regeneracije, a ostali Zmajevi trenirali su s loptom.

Uoči treninga medijima se obratio veznjak reprezentacije Elvis Sarić koji je rekao da Zmajevima u ovom meču igraju samo tri boda.

"Bod nas u ovom trenutku ne zanima, idemo na pobjedu i tako se pripremamo za ovaj meč. Moramo se dobro odmoriti nakon utakmice protiv Finske i onda se 'pobiti' za tri boda. Ne vjerujem da će nam prednost biti to što Grci igraju sa mlađom ekipom jer se danas svi žele dokazati, ali mi imamo veći motiv i ako budemo pravi, vjerujem u pobjedu i tri boda", kazao je Sarić.

Nakon sedam odigranih utakmica Zmajevi imaju 10 osvojenih bodova, a jedino pobjeda protiv Grčke ostavlja naš tim u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo preko kvalifikacija. Također, naš tim na smortu najboljih može se plasirati i putem Lige nacija.

Susret između Grčke i BiH igra se u utorak s početkom u 20:45 sati.