Nogomet
38

Zmajevi u luksuznom hotelu Sofitel čekaju utakmicu s Belgijom

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH večeras u Briselu igra utakmicu protiv Belgije u okviru kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj naredne godine. Naši nogometaši večerašnji susret čekaju u luksuznom hotelu Sofitel.

Reprezentativci su se okupljali u hotelu Dolce la Hulpe u Briselu, a kada su stigli svi naši igrači, tim je promijenio lokaciju i odsjeo u hotel Sofitel koji je bliže stadionu King Baudouin na kojem se večeras igra utakmica od 20:45 sati.

Nakon doručka će Zmajevi izaći u šetnju ulicama Brisela, a potom odmarati do ručka i polako se spremati za polazak na stadion. Večeras će ih s tribina bodriti veliki broj naših navijača, koji pristižu iz BiH i dijaspore.

Na jučerašnjoj konferenciji za medije selektor Mehmed Baždarević i reprezentativac Miralem Pjanić su istakli da se naši Zmajevi ne boje Belgijanaca te da će učiniti sve za prijeko potreban dobar rezultat.

BiH je trenutno na petom mjestu u grupi B sa osam bodova iz šest utakmica, dok su Belgijanci drugi na tabeli sa 11 bodova, tri manje od vodećeg Velsa.