Nogomet
105

Zmajevi u drugoj jakosnoj grupi za žrijeb kvalifikacija za SP u Rusiji

Klix.ba
Detalj sa utakmice protiv Izraela (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Detalj sa utakmice protiv Izraela (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nakon niza kvalifikacionih, odnosno prijateljskih mečeva igranih krajem prošle i početkom tekuće sedmice postalo je jasno kako će izgledati FIFA rang lista koja će svjetlo dana ugledati devetog dana narednog mjeseca.

Njen izgled u mnogome je važan tim prije što će prema plasmanu na junskoj rang listi FIFA odrediti jakosne grupe za žrijeb kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Kako smo i ranije najavili zahvaljujući trijumfu nad Izraelom reprezentacija Bosne i Hercegovine je trenutno 18. reprezentacija iz Evrope na FIFA rang listi zahvaljujući čemu će se naći u drugom šeširu prilikom izvlačenja kvalifikacionih grupa.

Prvu jakosnu grupu će činiti Njemačka, Belgija, Austrija, Holandija, Engleska, Portugal, Hrvatska, Španija i Vels koji igra odlično u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

U drugom bubnju će se naći Italija, Slovačka, Švicarska, Češka Republika, Francuska, Island, Rumunija, Danska i Bosna i Hercegovina, dok će treći činiti Poljska, Ukrajina, Škotska, Mađarska, Švedska, Albanija, Sjeverna Irska, Srbija i Grčka.

U četvrtoj jakosnoj grupi prilikom žrijeba će biti Turska, Slovenija, Izrael, Republika Irska, Norveška, Bugarska, Farska Ostrva, Crna Gora, Estonija, a u petoj Kipar, Latvija, Armenija, Finska, Bjelorusija, Makedonija, Azerbejdžan, Litvanija i Moldavija.

U posljednjem, najlošije rangiranom šestom šeširu nalaze se Kazahstan, Luksemburg, Lihtenštajn, Gruzija, Malta, San Marino i Andora.