Mire ide na pregled
98

Zmajevi trenirali u Zenici, stigli Medunjanin, Višća i Bajić, danas dolazi Pjanić

Piše: D. B.
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH u petak igra utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a protivnik će biti Grčka. Zmajevi su danas obavili još jedan trening, a o situaciji u ekipi govorio je trener golmana Adnan Gušo.

Nakon što su sinoć u reprezentaciju stigla trojica nogometaša, ekipa će biti kompletirana dolaskom Miralema Pjanića koji stiže danas.

"Sinoć su nam se pridružili Bajić, Višća i Medunjanin, a danas očekujemo dolazak Pjanića, tako da ćemo kompletirati roster za Grčku", izjavio je Gušo.

Miralem Pjanić je zadobio povredu tokom finala Lige prvaka igrajući za Juventus protiv Reala. O kakvoj povredi se radi bit će poznato večeras ili sutra.

"Pjanić dolazi u toku dana u kamp, a čekaju ga naši ljekari i fizioterapeuti koji će ustanoviti stepen povrede te zajedno s njim dogovoriti kako i šta dalje. Nadamo se da će on moći nastupiti na predstojećoj utakmici. On će nakon dolaska uraditi magnetnu rezonancu pa ćemo večeras ili sutra znati o kakvoj povredi je riječ", rekao je trener golmana reprezentacije BiH.

Adnan Gušo (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Adnan Gušo (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)

Krunić je već napustio Zmajeve zbog povrede, a stručni štab se nada da će Pjanić ipak zaigrati.

"Reprezentaciju BiH je napustio Rade Krunić koji je povrijeđen. On je došao na okupljanje sa željom da igra, no, takva je vrsta povrede da ne bi bio 100 posto spreman. Nadamo se da će Pjanić zaigrati, ali i ako bude problema, on će u svakom slučaju ostati s ekipom i dati podršku", kazao je Gušo.

Nakon jutarnjeg, reprezentativce čeka i poslijepodnevni trening, a fokus je na taktičkoj pripremi. Ekipa je veoma motivisana.

"Danas imamo dva treninga, kao i sutra. Radit ćemo na taktičkoj pripremi igrača, kraj se sezone, termin je težak za igranje utakmica, međutim, igrači dobro rade, fokusirani su i na njima vidimo želju da pobijede", istakao je član stručnog štaba selektora Mehmeda Baždarevića.

Golmani su u odličnoj formi.

"Imamo tri golmana koji su osvojili titule, dobro rade. Begović je promijenio klub, došao je rasterećen i nadamo se da će i u petak dobro braniti kao i ranije te dati svoj doprinos za pobjedu", završio je Gušo.

BiH i Grčka se sastaju u petak 9. juna na stadionu Bilino Polje u Zenici, a utakmica počinje u 20:45 sati.