Pripreme za Italiju
63

Zmajevi trenirali u Zenici: Ekipi se priključio Memišević, Sarić u pogonu

F.Z.
Trening reprezentacije (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: E. M./Klix.ba)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras je u trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine odradila novi trening u sklopu priprema za kvalifikacione utakmice Evropskog prvenstva koje se igra 2020. godine.

Pred našom najboljom selekcijom posljednje su dvije utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Prvi duel na rasporedu je u petak protiv selekcije Italije na stadionu Bilino polje, dok ćemo tri dana kasnije (18. 11.) igrati protiv najbolje selekcije Lihtenštajna.

Večerašnji trening u Zenici sa saigračima je odradio i defanzivni nogometaš Groningena Samir Memišević. Nogometaš holandske ekipe naknadno je pozvan, nakon što je nastup zbog povrede otkazao nogometaš moskovskog Dynama Toni Šunjić.

Sa ostatkom ekipe trenirao je i Elvis Sarić za kojeg je selektor Prosinečki ranije izjavio kako je lakše povrijeđen, te da je njegov nastup pod znakom pitanja.

Nogometna reprezentacija Italije u Bosnu i Hercegovinu će doći sutra, a isti dan na rasporedu je i zvanična konferencija za medije selektora Roberta Mancinija, kao i službeni trening na stadionu Bilino polje.

Duel s Italijom igra se u petak u 20:45 sati na stadionu Bilino polje.