Treći dan priprema
65

Zmajevi trenirali u Butmiru, moguć odlazak Krunića, čekaju se Višća, Medunjanin, Bajić i Pjanić

Piše: D. B.
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH je trećeg dana priprema za kvalifikacijsku utakmicu s Grčkom obavila trening u centru FK Sarajevo u Butmiru, a medije je o trenutnoj situaciji u ekipi informisao promoćni trener Dragan Perić.

Selektor Zmajeva Mehmed Baždarević je ranije ostao bez trojice nogometaša, a problema s povredom ima i nogometaš Empolija Rade Krunić, koji bi mogao napustiti reprezentaciju. Stručni štab očekuje dolazak još četvorice nogometaša.

"Milićević, Pavlović i Vršajević su ranije otkazali dolazak zbog povreda, a problema ima i Krunić. Danas ćemo odlučiti da li će ostati s nama ili će napustiti reprezentaciju. Među igračima koji nisu stigli su Miralem Pjanić, koji igra finale Lige prvaka, Edin Višća, Haris Medunjanin i Riad Bajić", izjavio je Perić.

Dragan Perić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Dragan Perić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)

Baždarević i njegovi pomoćnici su analizirali Grčku, a ističu da vjeruju u pobjedu.

"Gledali smo Grčku s velikom pažnjom i izvršili analize, nema nejasnoća. Radi se kao i dosad, maksimalno ozbiljno i s respektom prema protivniku te velikom vjerom u sebe", dodao je Perić.

Zmajevi pripreme za utakmicu s Grčkom, koja se igra 9. juna na Bilinom Polju u Zenici u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, nastavljaju u ponedjeljak u Trening centru "Zmajevo gnijezdo" u Zenici.