Husref Musemić za Klix.ba
9

Zmajevi su kvalitetniji od Latvije, ali podcjenjivanja ne smije biti

Piše: N. Jamaković
Husref Musemić
Husref Musemić
Nogometna reprezentacija BiH večeras na Bilinom Polju u Zenici dočekuje selekciju Latvije u 2. kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2014. godine. Nakon ubjedljive pobjede protiv Lihtenštajna 8:1, svi očekuju nova tri boda, međutim, također su svi jednoglasni u tome da Latviju ne smijemo podcijeniti.

Selektor mediteranske reprezentacije BiH Husref Musemić posmatrao je naše večerašnje protivnike u dva susreta, prijateljskom koji su sredinom augusta igrali protiv Crne Gore (2:0 za Crnogorce), te onaj u kvalifikacijama u kojem su poraženi od Grčke 1:2.

"Bile su to, naravno, dvije potpuno različite utakmice. Ova kvalifikaciona utakmica pokazala je da mi imamo kvalitetniji tim, ali nikako ne smijemo podcijeniti Latvijce. Oni nisu nešto posebno jaki u pas igri, ali igraju disciplinovano i tu traže svoju šansu.

Očekujem da igraju zatvoreno na Bilinom Polju, posebno nakon našeg rezultata u Lihtenštajnu, tako da će se i oni tu čuvati nekog debakla. No, ponavljam, podcijeniti ih ne smijemo i trebamo pokazati ozbiljnost kao i protiv Lihtenštajna gdje smo maksimalno igrali do kraja bez obzira na visok rezultat. U tom slučaju pobjeda ne bi trebala doći u pitanje", kazao je Musemić za Klix.ba.

Dodao je kako su protiv Grčke Latvijci u timu imali dva potpuno nova igrača, kojih nije bilo nikako na spisku protiv Crne Gore. Riječ je o stoperu koji je kapiten tima, te o kvalitetnom polušpicu.

"Moram reći da Grci nisu bili nimalo ubjedljivi u tom susretu. Latvijci su na poluvremenu imali 1:0, nakon što su poveli iz penala, a onda su kod tog rezultata imali jednu polušansu. Grci su potom uspjeli poravnati nakon jedne odbijene lopte, a potom i doći do pobjede, međutim nije im bilo lako", rekao je Musemić, koji će pratiti i naredni meč u kvalifikacijama između Grčke i Litvanije.

Susret počinje u 20 sati uz direktan prijenos na BHT1.