Dobra igra u Bratislavi
0

FOTO+VIDEO / "Zmajevi" preokrenuli protiv Slovaka za važnu pobjedu

Sarajevo-x.com
Foto: Sportky.topky.sk
Slovačka - BiH 2:3 (Foto: Sportky.sk)
Fudbalska reprezentacije Bosne i Hercegovine savladala je reprezentaciju Slovačke sa 2:3, u prijateljskoj utakmici odigranoj danas u Bratislavi, čime su izabranici Safeta Sušića došli do važne pobjede za podizanje samopouzdanja nakon loših izdanja u kvalifikacija za EURO 2012.

Slovaci su pred 7-8 hiljada gledatelja na stadionu Slovana, od kojih je bilo nekoliko stotina naših navijača, sjajno otvorili utakmicu. Domaćini su golom Filipa Sebe poveli već u trećoj minuti nakon brze akcije i dobro dodavanja sa desne strane.

"Zmajevi" su do izjednačenja došli u 28. minuti, nakon bolje igre i više prilika. Haris Medunjanin se najbolje snašao u gužvi pred Slovačkim golom. Odbijenu loptu je sjajno zahvatio desnom nogom i poslao je ispod prečke domaćeg golmana.

Do potpunog preokreta naši igrači stigli su u 50. minuti. Pjanić je najbolje skočio na centaršut iz kornera i glavom zakucao loptu u rašlje golmana Muhe.

Sigurna i dobra igra "zmajeva" ponovo je rezultirala golom u 60. minuti. Na scenu je stupio sjajni Edin Džeko, koji je utrčao na asistenciju Medunjanina i u svom stilu matirao Muhu za dva gola prednosti.

Slovaci su do kraja susreta smanjili rezultat na konačnih 2:3. Grajičar je sjajno šutirao iskosa sa 20-ak metara, lopta je od stativu otišla u mrežu Ibrahima Šehića, koji je u svojoj debitantskoj utakmici imao nekoliko dobrih intervencija.

Oba selektora su do kraja meča napravili veliki broj izmjena, čuvajući svoje najbolje igrači i isprobavajući različite kombinacije.

Važno je istaći da je svoj prvi nastup za najboljih 11 upisao i mladi Muhamed Bešić, stoper HSV-a.