Orsato sudi na Grbavici
241

Zmajevi pred meč s Francuskom: Bacat ćemo se na glavu ako treba, nadamo se podvigu

H. H.
Stjepan Lončar ističe da je važno da budemo čvrsti i agresivni (Foto: E. M./Klix.ba)
Stjepan Lončar ističe da je važno da budemo čvrsti i agresivni (Foto: E. M./Klix.ba)
Veznjak reprezentacije BiH Amer Gojak je pred meč s Francuskom izjavio da se o kvalitetu aktuelnih svjetskih prvaka zna sve i da se Zmajevi samo dobrom kolektivnom igrom mogu pokušati suprotstaviti.

Nogometaš Torina vjeruje da i naš tim posjeduje određeni kvalitet i da je na igračima da ispoštuju dogovorene zadatke.

"Svi znamo kakva nam ekipa dolazi i sigurno da ćemo spremni dočekati taj meč. Oni imaju dosta kvaliteta, ali mi vjerujemo u sebe i svoje kvalitete. Nadam se da ćemo zajedno doći do povoljnog rezultata. Šta se može reći o njima, a da već nije poznato? Na svakoj poziciji imaju po tri top igrača. Treba da se maksimalno spremimo i ispoštujemo sve zadatke koje selektor stavi pred nas. Na terenu moramo biti svi kao jedan, da ginemo jedan za drugog i samo tako možemo doći do povoljnog rezultata", rekao je Gojak za zvaničnu stranicu Nogometnog saveza BiH.

Amer Gojak (Foto: NS BiH)
Amer Gojak (Foto: NS BiH)

Napadač Eupena Smail Prevljak nada se da se naš tim može adekvatno suprotstaviti Trikolorima.

"Pripreme protiču u najboljem redu. Već dugo smo na okupu i spremamo se kvalitetno za zahtjevan meč koji je pred nama. Dvije utakmice smo odradili i što je najbitnije nismo izgubili. Sad nam dolazi Francuska i svi znamo ko su oni. Međutim, mi smo spremni i očekujemo pozitivan rezultat.

Raspored je zgusnut, ali svi smo već u klubovima navikli na ovaj tempo gdje imamo utakmicu svaka 3-4 dana. Jeste da imamo malo vremena za regeneraciju, ali svi smo svježi, spremni, sa dobrim stavom i vidjet ćemo šta će nam to donijeti u srijedu. U nogometu je sve moguće i vjerujem da možemo napraviti podvig. Ako iskoristimo naše šanse, sve je moguće i nadamo se najboljem mogućem rezultatu", izjavio je Prevljak.

Smail Prevljak (Foto: NS BiH)
Smail Prevljak (Foto: NS BiH)

Vezista Rijeke Stjepan Lončar ističe da je najvažnije da pokažemo taktičku disciplinu.

"Imali smo dovoljno vremena između utakmica s Finskom i Kostarikom da se pripremimo za težak meč koji nas očekuje protiv selekcije Francuske. Siguran sam da će svako ko istrči na teren u srijedu dati sve od sebe da na najbolji način odgovori na zahtjeve koji su pred nama. Najvažnije je da se pridržavamo uputa stručnog štaba i da budemo čvrsti i agresivni. Da odigramo jaku utakmicu i pokušamo ostvariti rezultat koji bi razveselio sve naše navijače.

Francuska je ekipa koja je opasna u svim linijama. Odbrana, vezni red, napad, sve im je na visokom nivou. Igramo protiv svjetskih prvaka i tu se nema šta izgubiti. Bacat ćemo se na glavu ako treba, pokazati sve što znamo i nadam se da ćemo imati sreće i da ih možemo iznenaditi. Vjerujemo u sebe i učinit ćemo sve kako bismo napravili pozitivan rezultat protiv velike reprezentacije", kazao je Lončar.

Utakmica BiH - Francuska igra se u srijedu na Grbavici s početkom od 20:45, a UEFA je za glavnog sudiju delegirala Italijana Danielea Orsata.