Nadaju se podvigu
91

Zmajevi odradili posljednji trening pred Portugal, ni jaka kiša nije pokvarila raspoloženje

H. H.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometni reprezentativci Bosne i Hercegovine odradili su večeras u Trening kampu NS BiH u Zenici još jedan trening u sklopu priprema za meč s Portugalom koji se igra sutra.

Trening je odrađen u pozitivnoj atmosferi i stručni štab na čelu sa Savom Miloševićem je zadovoljan odnosom igrača prema obavezama, a ni jaka kiša nije pokvarila raspoloženje naših igrača.

Svi nogometaši su bili na raspolaganju selektoru, a ekipi se još jučer iz mlade reprezentacije priključio Ivan Bašić.

Selektor reprezentacije BiH Savo Milošević optimista je uoči sutrašnje utakmice protiv Portugala, te očekuje da uz maksimalno zalganje naš tim pruži jak otpor favorizovanim gostima.

"Svako ima svoje planove, pa i mi. Nismo u situaciji da prijetimo, ali imamo nadu. Sigurno ćemo dati sve od sebe i znamo da će biti jako teško, ali suština je pravi odnos od prvog do posljednjeg minuta koji nam treba u svakoj utakmici. Ako odradimo sve kako treba, onda će odlučivati detalji i siguran sam da nećemo imati strah".

Na pitanje da li bio zadovoljan jednim bodom selektor je rekao:

"Ne bih bio zadovoljan. Nama treba pobjeda ako želimo da se plasiramo na Euro. Ne treba bježati od odgovornosti dok god postoje matematičke šanse. Možemo govoriti eventualno o dobroj ili lošoj igri, čak iako i izgubimo, a na nama je da damo sve od sebe", rekao je Milošević.

Podsjetimo, utakmica između Bosne i Hercegovine i Portugala igra se sutra na stadionu Bilino polje u Zenici s početkom u 20:45 sati.