Održan trening reprezentacije
0

'Zmajevi' odlučni da pobijede u Zenici!

Piše: Edin Isanović
Foto: Fotoservis
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Nogometna reprezentacija BiH večeras je na Olimpijskom stadionu Koševo u Sarajevu održala prvi trening nakon posljednjeg poraza u utakmici protiv selekcije Portugala.Na najvećem stadionu u BiH bilo je prisutno mnogo novinarskih ekipa i navijača koje su propratile atmosferu u bh. taboru

.Među brojnim medijima bila je prisutna i portugalska televizija koja je pomno pratila svaki korak „zmajeva“. Najviše se prepričavalo o sudaru na Luzu, propuštenim šansama i okršaju u Zenici za dva dana.

Ekipe su nakon zagrijavanja podijeljene u dvije grupe koje su igrale međusobno. U prvoj ekipi igrali su Begović, Jahić, Nadarević, Pandža, Ibričić, Bajramović, Salihović, Medunjanin, Pjanić, Džeko i Ibišević, a ostali reprezentativci su se našli u drugoj grupi.

Izabranici selektora Miroslava Ćire Blaževića odlučni su da u predstojećem susretu anuliraju poraz iz Lisabona te tako ostvare dugo priželjkivani odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Napadač naše reprezentacije Edin Džeko u izjavi za BHT kazao je da će se igrači lavovski boriti za pobjedu na Bilinom polju.

"Opasnost uvijek prijeti, ali na nama je da se borimo,naravno uz veliku podršku naših navijača. Što se tiče naše reprezentacije, mislim da Portugalu uvijek možemo zabiti gol", istakao je Džeko.

Njegov suigrač Zvjezdan Misimović koji je prije početka treninga osjetio bolove u koljenu, utakmicu je posmatrao sa klupe. Kako smo uspjeli saznati ljekarski tim reprezentacije učinit će sve kako bi ga osposobili za dvoboj u srijedu.

Treningu je prisustvovao i nekadašnji selektor Fuad Muzurović koji se srdačno pozdravio sa Blaževićem. Svi reprezentativci su optimisti i vjeruju da možemo preskočiti Portugal.

Izabranici selektora Carlosa Queiroza večeras slijeću na Sarajevski aerodrom, nakon čega će se odmah uputiti ka Zenici.