Ozbiljan pristup
36

Zmajevi obavili posljednji trening na Bilinom Polju pred odlučujući meč kvalifikacija

E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
(Foto: E. M./Klix.ba)
Reprezentativci Bosne i Hercegovine večeras su na Bilinom Polju u Zenici odradili posljednji trening pred odlučujuću utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Finske koju će sutra od 18 sati igrati na ovom stadionu.

Vidno raspoloženi izabranici selektora Roberta Prosinečkog večeras su istrčali na travnjak Bilinog Polja po prvi put u sklopu petodnevnih priprema koje su odradili u Zenici.

Željni pobjede, i svjesni da samo ona može otvoriti dalji put u kvalifikacionom ciklusu, bh. Zmajevi su večeras pomno slušali naredbe stručnog štaba i selektora Roberta Prosinečkog.

Trening su otvorili laganim vježbanjem dodavanja nakon čega je uslijedilo istezanje, a zatim ponovo rad s loptom. O važnosti utakmice proteklih dana u obraćanju medijima govorili su svi reprezentativci koji su bili na raspolaganju medijima.

Hajrović, Gojak, Bešić, Duljević, Krunić, a večeras i Pjanić javnosti su poručili da su svi svjesni važnosti ove utakmice, da nedostatak Edina Džeke na terenu ne smije biti primijetan i da će svi dati svoj maksimum da obraduju naciju i navijače i nastave svoj put ka nedosanjanom snu - Evropskom prvenstvu.

Ofanzivnu igru najavili su i Finci, ali to mnogo ne brine selektora Prosinečkog koji vjeruje svojoj ekipi toliko da je već odlučio prvih 11 koji će istrčati na teren, ali i koga će staviti na klupu.

Sutrašnja utakmica bit će odlučujuća utakmica za našu reprezentaciju kojoj je potrebna podrška navijača, 12. igrača, više nego ikada.