Nogomet
122

Zmajevi nakon šokantnog poraza od Kipra: Ovo je opomena da se spustimo na zemlju

Piše: D. B.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Nakon iznenađujućeg i izuzetno neugodnog poraza reprezentacije BiH u kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine od reprezentacije Kipra, koja je večeras odigrana na stadionu "Bilino Polje" u Zenici, bh. nogometaši nisu krili razočarenje.

"Nismo odigrali dobru utakmicu i na kraju smo izgubili. Zaista ne znam šta nam se dogodilo i šta je razlog poraza. Bila je ovo loša utakmica, loš dan za nas. Ipak, ovo nije zadnja utakmica i možemo ispraviti grešku. Mi smo i dalje favoriti u ovoj grupi", izjavio je Izet Hajrović.

"Činjenica je da nismo igrali onako kako smo trebali, nestalo nam je snage. Bio je ovo loš dan, ali imamo šansu da ovo nadoknadimo u narednih devet utakmica. Sada nas očekuju Vels i Belgija, gdje ćemo učiniti sve da napravimo dobre rezultate", rekao je Asmir Begović.

"Odlično smo počeli utakmicu, rano smo dali gol, ali smo potom stali. S obzirom na igru koju smo pokazali, nismo ni zaslužili da pobijedimo. Jednostavno, danas nismo bili pravi. Mogući razlog je i to što u timu više nema Emira Spahića i Zvjezdana Misimovića. Nismo znali stati na loptu, smiriti igru. Ipak, mi smo obavili dobre pripreme, nije bilo problema, dobro smo odigrali i prijateljsku utakmicu protiv Lihtenštajna, ali šta je tu je, poraženi smo. Sada moramo dignut glavu i u naredne dvije utakmice osvojiti bodove", kazao je Toni Šunjić.

"Teško je objasniti večerašnji poraz, nismo bili na našem nivou, niti smo igrali kao ranije. Kipar nas je neugodno iznenadio. Falilo nam je iskustva u sredini terena, mladi igrači nisu znali kad treba stati na loptu. Ovo nam je opomena da se trebamo spustiti na zemlju i krenuti dalje", izjavio je Senad Lulić.

"Super smo otvorili utakmicu, dali smo gol, ali smo se prepali, ne znam zbog čega. Primili smo gol koji nas je uzdrmao. Ipak, stvarali smo šanse za gol, imali smo i penal, ali nije išlo. Drugi gol je sve pokvario. Ovo je zaista težak udarac za nas. Moramo nadoknaditi propušteno ako želimo plasman na Evropsko prvenstvo. Ekipa treba biti stabilnija. Nakon ovog poraza će nam biti teže, jer nas čekaju Vels i Belgija. Nadam se da ćemo naučiti na greškama", rekao je Vedad Ibišević.

"Ovo je za mene bila najlošija utakmica, ne samo zbog penala, nego i zato što je na terenu bilo teško naći poziciju s kojoj se može nešto napraviti. Teško mi je zbog saigrača i publike, preuzimam odgovornost za ovu utakmicu. Nije ništa gotoov, ovo je prva utakmica. Mi moramo uzeti bodove u gostima, što neće biti lako. Žao mi je i razočaran sam prije svega svojom igrom, a i kao ekipa nismo ništa uradili. Nedostajali su nam iskusni igrači na terenu, jer smo tada smireniji. Dobro smo krenuli, dali smo gol, ali smo stali, primili smo gol, a onda i još jedan iz kontre. Žao nam je zbog ovog poraza", riječi su Miralema Pjanića.