Džeko nije trenirao
590

Zmajevi imali posebnog gosta na treningu na Grbavici, sreću im poželio Baždarević

N. M.
Baždarević na treningu Zmajeva (Foto: I. L./Klix.ba)
(Foto: I. L./Klix.ba)
Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine odradila je na Grbavici prvi trening u sklopu priprema za veliki meč baraža za Evropsko prvenstvo protiv Ukrajine.

Trenirali su Zmajevi na stadionu Grbavica pod komandnom palicom selektora Save Miloševića, a treninga je pošteđen kapiten Edin Džeko koji je sinoć s Fenerbahčeom igrao meč turske Superlige protiv Trabzonspora.

Na terenu Grbavice se na početku treninga pojavio i jedan poseban gost, a radi se o Mehmedu Baždareviću, legendi bh. nogometa i bivšem selektoru BiH koji je došao da Zmajevima poželi sreću.

U ekipi koju je selektirao Savo MIlošević nedostaje treći golman Kenan Pirić, koji još nije doputovao na okupljanje. Njegov dolazak očekuje se sutra.

Foto: I. L./Klix.ba
Foto: I. L./Klix.ba

Do utakmice će naš nacionalni tim odraditi još dva treninga u domu FK Željezničar, a susret polufinala baraža je na rasporedu u četvrtak od 20:45 sati u Zenici, na stadionu Bilino polje.

Ukoliko Zmajevi savladaju Ukrajinu, u naredni ponedjeljak će na Grbavici igrati protiv boljeg iz susreta Izraela i Islanda, koji igraju drugo polufinale.