Kvalifikacije za EP
27

Zmajevi danas gostuju u Lihtenštajnu: Šansa rezervistima za kraj očajnih kvalifikacija

N. K.
Ekipa koja je počela meč protiv Italije (Foto: D. S./Klix.ba)
Ekipa koja je počela meč protiv Italije (Foto: D. S./Klix.ba)
Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u Vaduzu protiv selekcije Lihtenštajna okončava kvalifikacioni ciklus za Evropsko prvenstvo, koji nećemo pamtiti po dobrom, jer smo se već odavno oprostili od borbe za plasman na Euro preko kvalifikacija.
Utakmica protiv Lihtenštajna će ujedno biti i posljednja pred susrete play-off baraža Lige nacija, koji se igraju u martu naredne godine i koji su posljednja šansa da se Zmajevi nađu na smotri najboljih selekcija Starog kontinenta.

Izabranici selektora Roberta Prosinečkog igraju loše u posljednje vrijeme pa smo tako poraženi u tri od četiri posljednja meča kvalifikacija (Armenija, Grčka i Italija).

Kako ova utakmica nema rezultatski značaj te je protivnik ipak znatno manje kvalitetan od našeg tima, očekuje se da će Prosinečki šansu dati rezervistima, što je i najavio na jučerašnjoj konferenciji za medije.

"Igrat će svi igrači koji su do sada manje igrali. Osim Bičakčića, ostali igrači koji će nastupiti nisu bili u prvoj postavi protiv Italije. Sead Kolašinac ima povredu zadnje lože i njega smo pustili da napusti pripreme reprezentacije, kao i Zorana Kvržića, koji je također povrijeđen", rekao je Prosinečki, koji na pitanje novinara portala Klix.ba na pressu poslije Italije o tome hoće li mu Lihtenštajn biti oproštajna utakmica nije znao odgovor te je pozvao da se o tome raspitamo kod čelnika Nogometnog saveza BiH.

Lihtenštajn je selekcija koja je u ovim kvalifikacijama uspjela osvojiti dva boda nakon remija s Armenijom i Grčkom, a prije dva mjeseca u Zenici su bili razbijeni 5:0.

Inače, s Lihtenštajnom smo odigrali ukupno pet kvalifikacijskih utakmica uz naravno sve pobjede BiH. Tom prilikom Lihtenštajn je uspio postići dva pogotka, dok su od BiH primili čak 25 golova.

Utakmicu na Rheinpark stadionu u Vaduzu sudit će turski sudija Halis Özkahya, a asistirat će mu sunarodnjaci Kemal Yilmaz i Ceyhun Sesigüzel.

Utakmica između Lihtenštajna i BiH igra se večeras od 20:45 sati, a direktan prijenos meča možete pratiti na Nova BH.

Tabela: