Nogomet
0

Zmajevi će do meča sa Irskom u Dablinu imati dva treninga

Anadolija
Zmajevi (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zmajevi (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Jasmin Baković, generalni sekretar Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine (NSBiH) i sekretar stručnog štaba A reprezentacije Elmir Pilav borave u Dablinu, gdje su dogovorili smještaj za bh. nacionalni tim pred revanš utakmicu baraža za plasman na Euro 2016, koju će odigrati u ovom gradu protiv Republike Irske 16. novembra.

"Nakon jutrošnjeg sastanka, dogovoren je smještaj bh. reprezentacije i delegacije u hotelu Radisson Blu St. Helen's, smještenom u mirnom dijelu Dablina i okružen prelijepim vrtovima. Ovaj hotel pruža adekvatne uslove za ugodan boravak naših igrača pred drugi meč protiv Iraca. Reprezentacija će doputovati u Dablin 14. novembra 2015. godine u poslijepodnevnim satima i nakon smještaja u hotelu obavit će trening na jednom od lokalnih manjih stadiona blizu hotela, dok će oficijelni trening biti održan na stadionu Aviva dan prije utakmice", saopšteno je iz NS BiH.

Tokom sastanka delegacija fudbalskih saveza Irske i BiH  dogovoreni su detalji vezani za organizaciju obje utakmice, a posebno pitanja koja se odnose na navijače, ulaznice i lokalni transport. 

Sastanak je protekao u duhu korektnih odnosa dva saveza sa obostranom željom da oba meča proteknu bez problema.

Prva utakmica baraža za Euro 2016 između BiH i Irske igra se 13. oktobra na stadionu Bilino Polje u Zenici.