"Bio sam slijep"
88

Zmaj žestoko napao agenta: Želim mu sve najgore, kopao mi je grob

H. H.
Blash Hosseini i Dennis Hadžikadunić (Foto: Montaža / Twitter)
Blash Hosseini i Dennis Hadžikadunić (Foto: Montaža / Twitter)
Bosanskohercegovački štoper Dennis Hadžikadunić iznio je teške optužbe na račun nogometnog menadžera Blasha Hosseinija, koji ga je prema njegovim tvrdnjama prevario o detaljima ugovora s ruskim Rostovom.

Zmaj je u podcastu Heltidsproffs poručio da je na nagovor Hosseinija otišao u Rusiju, ali da je njegov jedini interes bio da izvuče što više novca od njega.

"Imao sam Martina Dahlina kao agenta. Nije mi rekao ništa o interesu iz Rostova. Tada drugi agent Blash Hosseini stupa na scenu i zove me svaki dan govoreći o Rostovu. To je utjecalo na mene kao 19-godišnjaka", priznao je Hadžikadunić u podcastu Heltidsproffs.

"Ispostavilo se da nije sve istina što mi je rekao. Novac koji sam u ugovoru trebao dobiti nije bio onolika cifra o kojo je govorio. Razgovarao sam s nekoliko ljudi i tada sam primijetio da mi je taj tip lagao u lice. On je stvarno kukavica. To je ono što želim reći o njemu. Neko vrijeme sam bio slijep, ali sam onda primijetio da mi taj tip želi iskopati grob. Sjećanje budi mnogo emocija. Želim mu sve najgore", oštro je kazao Hadžikadunić.

Ipak, Hosseini je u razgovoru za Aftonbladet demantovao Hadžikadunićevu verziju.

"Optužbe protiv mene su lažne i neutemeljene. U svjetlu toga, nastavit ću s ovim zajedno sa svojim advokatima. Stoga, nemam više što reći po tom pitanju. Fokusiran sam na posao i moj glavni prioritet je uspjeh i dobrobit mojih igrača", Hosseini je kazao za švedski dnevni list.

Inače, 23-godišnji bh defanzivac je karijeru počeo u omladinskom pogonu Malmea, a 2016. godine je prešao u prvi tim. Uslijedila je i jedna posudba u Trelleborg, a 2018. godine prodali su ga u Rostov u transferu vrijednom milion eura.

Međutim, ove sezone se nije naigrao u Rusiji gdje je skupio ukupno 11 nastupa. S obzirom i na novonastalu situaciju u Rusiji i invaziju na Ukrajinu, povratak u Švedsku bio je logičan potez, te se vratio u Malmo na posudbu do kraja 2022. godine.