Novi igrač Ferencvaroša
0

Zmaj Stjepan Lončar napravio treći najveći transfer u historiji NK Rijeka

K. H.
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
Foto: Nel Pavletić/PIXSELL
Bh. reprezentativac Stjepan Lončar u trećem najvećem transferu u historiji NK Rijeka prodan je u mađarski Ferencvaroš za četiri miliona eura.

Mediji u Hrvatskoj navode da bi transfer ovog veznog igrača u Ferencvaroš mogao s bonusima narasti čak i na pet miliona eura, a to bi značilo da je to treći najveći transfer u historiji kluba.

Rekord trenutno drži transfer Andreja Kramarića 2015. godine kada je prodan Leicesteru za devet miliona eura, dok je Bradarić otišao u italijanski Cagliari za 5,9 miliona eura.

"Dogodilo se sve nabrzinu, u isto vrijeme i tužna i sretna vijest. Tužna jer odlazim iz Rijeke, a sretna jer čeka me novi izazov. Imao sam uspješne tri godine u Rijeci, dva Kupa Hrvatske, grupe Evropske lige, jako sam emotivno povezan s klubom. Stekao sam puno prijatelja koji su mi kao porodica. Hvala navijačima na podršci, osjećao sam se kao kući", rekao je Lončar po oproštaju.


Lončar je 2018. godine iz Širokog Brijega otišao u Rijeku, a u međuvremenu je postao standardni reprezentativac BiH i svoje mjesto našao je na gotovo svakom spisku selektora Prosinečkog, Bajevića i Peteva.