Nogomet
4

Kup BiH / Zlomislić: Zrinjski je najteži mogući protivnik, ali smo optimistični

Piše: D. B.
Damir Zlomislić
Damir Zlomislić
Široki Brijeg je nakon žrijeba saznao da će u četvrtfinalu Kupa BiH igrati protiv hercegovačkog rivala Zrinjskog, a nogometaš Širokobriježana Damir Zlomislić vjeruje u uspjeh.

Žrijeb za klub s Pecare nije bio lagan, no, oni se ipak raduju derbijima.

"Dobili smo najtežeg mogućeg protivnika, svi znamo ko je Zrinjski i šta predstavlja u bh. nogometu, pogotovo u posljednjih nekoliko godina. Čekaju nas dvije velike utakmice, dva derbija, ali dobro radimo i imao pravo na optimizam. Zadatak će biti težak, ali se radujemo utakmicama jer će privući veliki broj navijača. Ipak, prije toga moramo igrati protiv Metalleghea u Premijer ligi BiH i samo smo na tu utakmicu fokusirani", izjavio je Zlomislić.

U ekipi Širokog Brijega vlada optimizam.

"Zrinjski je aktuelni je šampion i vodeći je na tabeli, ali mi vjerujemo u svoj kvalitet te smatramo da možemo proći u polufinale. Ipak, znamo da neće biti nimalo lako", rekao je nogometaš Širokobriježana.

On je povratnik na Pecaru nakon što je nastupao za Rijeku, Brasov, Istru i Gaziantepspor.

"Nije mi trebalo mnogo vremena da se ponovo naviknem na svoj klub i grad. Nadam se da ću imati veliku minutažu, ali je trener taj koji bira startnih 11 igrača", završio je Zlomislić.