Povratak na Pecaru
6

Zlomislić pojačao Široki Brijeg, čekaju se papiri za Bagarića

Piše: O. T.
Foto: NK Široki Brijeg
Foto: NK Široki Brijeg
Damir Zlomislić se i službeno vratio na Pecaru. S njim je potpisan ugovor na dvije i po godine nakon što je prethodno konačno riješena i sva papirologija s bjeloruskim Šahtjorom, potvrđeno je iz Širokog Brijega.

Zlomislić (27) je u karijeri, uz Široki Brijeg, igrao za GOŠK, Vlašim, Rijeku, Brašov, Rijeku, Istru, Gaziantep i Šahtjor.

"NK Široki Brijeg sve je dogovorio i s Draženom Bagarićem (26), no za njega još se čeka dokumentacija iz Bjelorusije", saopćeno je iz Širokog Brijega.

Zlomislić je ponikao u Širokom Brijegu, a nekoliko puta je napuštao klub te se ponovo vraćao. Njegov prethodni povratak desio se prije godinu dana kada je stigao iz Gaziantepa.

Upravo je taj povratak iz turskog kluba mnogo pomogao Širokom u prošlogodišnjem pohodu na titulu prvaka Kupa Bosne i Hercegovine, jer je Zlomislić bio vrlo važna karika tog tima.

Nakon odlaska u Šahtjor proteklog ljeta, Zlomislić je upisao 13 ligaških nastupa za bjeloruski klub koji je na kraju sezone 2017. osvojio treće mjesto u nacionalnom prvenstvu iza BATE Borisova i Dinamo Minska.

Šahtjor je bio veoma blizu titule pošto je bio lider tabele sve do pred kraj prvenstva, a onda je u posljednja dva kola upisao dva poraza i tako izgubio bitku za titulu.