Ne žele ga na terenu
26

Zloglasni navijači Atletico Madrida poslali poruku klubu o oproštajnom meču Griezmanna

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Zloglasna navijačka skupina Atletico Madrida, Frente Atletico, burno je reagovala na klupsku objavu da će Antonie Griezmann napustiti redove Jorgandžija na kraju sezone i traže od trenera Diega Simeonea da Francuz ne igra zadnju utakmicu.

Ovoj grupi navijača donedavno je bio zabranjen ulazak u stadion zbog brojnih incidenata koje su napravili u prošlosti, a oni su prije pet godina ispred bivšeg stadiona Vincente Calderon ubili navijača Deportiva tako što su ga pretučenog bacili u rijeku.

Pored toga, ova navijačka skupina je u istom incidentu ozbiljno povrijedila još nekoliko gostujućih navijača koje su izboli nožem, a nakon svega je klub ipak promijenio odluku i dopustio im je dolazak na stadion, ali pod uslovom da ne prave indicente.

Nakon što je Griezmann i zvanično objavio da nakon pet godina napušta Atletico, ova grupa navijača iznijela je svoj stav u kojem od trenera Simeonea traže da Francuz ne igra posljednju utakmicu.

"Nadamo se da više neće odigrati ni minute u dresu Atletico Madrida", napisali su oni uz oznaku Diega Simeonea i simbol miša.

Atletico je na svom Twitteru postavio video u kojem se Griezmann oprašta od navijača.

"Ovo je bilo pet nevjerovatnih godina, ovdje sam svojio prve velike trofeje u karijeri. Od srca vam hvala na svemu. Pričao sam sa trenerom Simeoneom i direktorom Gil Marinom, objasnio sam im da želim otići i probati nove izazove. Uživao asm igrajući za Atletico, uvijek sam davao sve od sebe na terenu i pokušavao sam usrećiti naše navijače", rekao je Griezmann koji je nedavno potpisao petogodišnji ugovor sa Atleticom, te će njegov novi klub morati platiti 125 miliona eura, koliko iznosi odštetna klauzula u ugovoru 28-godišnjeg Francuza.

Što se tiče sljedećeg kluba u kojem će Griezmann igrati, to će vrlo vjerovatno biti Barcelona ili PSG.