Nogomet
1.3k

Zlatanov oproštajni govor rasplakao Verrattija: Nadam se da ćete osvajati trofeje, ali teže bez Ibre

Piše: O. T.
Jedan od najspektakularnijih oproštaja u svijetu fudbala je odlazak Zlatana Ibrahimovića iz Paris Saint-Germaina. Zaustavljanje igre u 10. minuti i ustajanje na noge navijača na Parku Prinčeva, dva njegova gola od kojih je jedan postigao prsima, ulazak njegovih sinova na teren i njegov izlazak prije kraja meča iako su sve izmjene bile izvršene. I obaranje rekorda. Ibracadabra.

Nakon meča uslijedila je dodjela trofeja igračima PSG-a, a tada je i 34-godišnji Zlatan održao svoj oproštajni govor. Njegov saigrač Marco Verratti nije mogao sakriti suze.

"Ovo je vrlo emotivno. Ovo je poseban dan, nakon četiri godine provedene skupa osvojili smo mnogo trofeja. Hvala Ibracadabri", našalio se fenomenalni napadač i izazvao osmijeh na licima igrača i gledaoca.

Nakon toga je nastavio ponovo u sličnom tonu - mješavini emocija i svojih prepoznatljivih šala.

"Ove četiri godine će zauvijek ostati u mom srcu", rekao je na engleskom jeziku i izvinio se što to nije znao izgovoriti na francuskom, a onda je nastavio na francuskom jeziku: "Nadam se da će klub nastaviti sa osvajanjem trofeja. Teže bez Ibre, ali je moguće. Hvala svima, Parizu, Francuskoj. Ja i moja familija smo sretni. Volim vas", kazao je Ibrahimović, a onda tri puta uzviknuo: "Ovo je!", na što su gledaoci odgovarali: "Paris!"

Ibrahimović je protiv Nantesa u 38. kolu, svojoj oproštajnoj utakmici u Ligue 1, postigao dva pogotka (17' i 89') čime je ligašku sezonu okončao sa 38 golova u 31 nastupu i tako oborio klupski rekord, jer niko u historiji PSG-a u jednoj sezoni Ligue 1 nije dao toliko golova.

Utakmicu je napustio prije posljednjeg sudijskog zvižduka iako je PSG ranije izvršio sve tri izmjene. Uzeo je dva sina za ruke i krenuo u tunel. Na dresovima njegovih sinova pisalo je "Legend" i "King".

Kasnije u razgovoru sa medijima Ibrahimović je kazao da skoro nikada ne plače, ali se zamalo zaplakao kada je vidio sinove kako trče prema njemu.

"To je bila divna noć. Teško je opisati šta sam iskusio. Skoro nikada ne plačem, ali kada sam vidio djecu kako mi dolaze, imao sam suze u očima", kazao je Ibrahimović i poručio da zna gdje će igrati naredne sezone, ali nije želio otkriti.