Doputovao u Glasgow
0

Zlatan Muslimović ponovo pregovara s Rangersima

Sarajevo-x.com
Zlatan Muslimović
Zlatan Muslimović
Tridesetogodišnji bh. reprezentativac Zlatan Muslimović je u ponedjeljak ujutro otputovao avionom u Glasgow kako bi postigao dogovor sa čelnicima Rangersa, piše Daily Record.

Muslimović je već nekoliko mjeseci slobodan igrač, a njegov posljednji klub je bio grčki PAOK. U 70 odigranih utakmica za ovaj klub, Muslimović je postigao 17 golova. Njegova reprezentativna karijera je još impresivnija. Za reprezentaciju BiH je odigrao 33 utakmice, a postigao je 12 golova.

Prema pisanju britanskih medija, Zlatan se nada da će Škotska biti njegova posljednja destinacija u karijeri. Osim za PAOK, Muslimović je igrao za Udinese i Atalantu.

Naš reprezentativac je na Murray Park stigao u ponedjeljak ujutro sa svojim agentom gdje će obaviti pregovore sa menadžerom Rangersa Allyjem McCoistom.

No, tamošnji mediji pišu da će Rangersi morati prodati neke igrače ukoliko žele biti u mogućnosti ponuditi odgovarajuću platu Muslimoviću.

Muslimoviću se u sjedištu Rangersa pridružio i Amerikanac Jamael Cox, koji će provesti sedam dana u ovom klubu. Devetnaestogodišnji Cox je igrač Seattle Soundersa.

Mladi holandski reprezentativac Luigi Briuns je također stigao na probu i nastupit će u utakmici protiv Carlisle u utorak.