Znak podrške
199

Zlatan Muslimović na treningu Željezničara

Piše: O. T.
(Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba)
(Foto: Armin Herić, fkzeljeznicar.ba)
Na posljednjem treningu uoči puta u Krupu na Vrbasu s fudbalerima Željezničara trenirao je i bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine Zlatan Muslimović, saopćeno je iz FK Željezničar.

Muslimović je na stadion Grbavica stigao u društvu sportskog direktora Aldina Čenana. Muslimović na ovaj način želi dati podršku ekipi Željezničara uoči vrlo bitnog gostovanja u Krupi na Vrbasu, ističu iz kluba.

Bivši bh. reprezentativac je okončao karijeru prošle godine. U dresu reprezentacije BiH skupio je 31 nastup uz 12 postignutih golova.

Ponikao je u dresu Goteborga a kasnije je igrao za Udinese, Perugiu, Postoiese, Ascoli, Padovu, Rimini, Messinu, Atalantu, PAOK, Guizhou Rehne, Zavrč i Koper.

Željezničar će meč protiv Krupe u okviru 8. kola Lige za prvaka BiH igrati u nedjelju od 17 sati. Plavi se nalaze na prvom mjestu tabele sa 59 bodova, tri boda više od Sarajeva i četiri boda više od Zrinjskog. Krupa je na šestom mjestu sa 39 bodova.

Ukoliko slavi u ovom meču, Željezničar će biti jako blizu osvajanja titule prvaka Bosne i Hercegovine. Do kraja prvenstva klub sa Grbavice igrat će još protiv Sarajeva u gostima i protiv Radnika iz Bijeljine na domaćem terenu.