Nogomet
27

Zlatan Ibrahimović zbog nasilničkog ponašanja kažnjen sa tri meča suspenzije

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Napadač Manchester Uniteda Zlatan Ibrahimović kažnjen je sa tri meča suspenzije zbog nasilničkog ponašanja tokom meča protiv Bournemoutha.

Tokom subotnjeg meča na Old Traffordu koji je završen bez pobjednika (1:1) Ibrahimović je imao dva žestoka duela sa defanzivcem gostiju Tyroneom Mingsom.

U posljednjoj minuti prvog poluvremena najprije je Mings nagazio Zlatana po glavi dok je švedski napadač ležao na travi, a potom je nakon kornera Ibrahimović laktom udario štopera gostiju.

Sudija Friend nije vidio nijedan incident, ali je istraga pokrenuta nakon pregledavanja snimka meča i utvrđeno je da je Ibrahimović namjerno laktom udario Mingsa, zbog čega neće moći igrati u tri naredna Unitedova meča u Engleskoj.

Zlatan je prihvatio kazni i propustit će duele protiv Chelseaja u FA Cupu (13. mart), te u Premiershipu protiv Middlesbrougha (19. mart) i West Bromwich Albiona (1. april).

Odluka o Mingsovoj eventualnoj suspenziji će biti poznata tokom dana, a Bournemouth je već najavio žalbu na eventualnu suspenziju.