Igrat će protiv Barcelone
9

Zlatan Ibrahimović vrlo sretan zbog smanjenja kazne

Totalsport
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Zlatan Ibrahimović (Foto: AFP)
Nakon što je Žalbena komisija Evropske nogometne federacije (UEFA) usvojila žalbu PSG-a na kaznu od dvije utakmice suspenzije u Ligi prvaka za Zlatana Ibrahimovića, švedski napadač imat će pravo nastupa u prvoj četvrtfinalnoj utakmici protiv Barcelone.

Ibrahimović je najprije kažnjen s dvije utakmice suspenzije zbog crvenog kartona u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Valencije na Mestalli nakon grubog starta na Andersu Guardadu. Žalbena komisija prepolovila je suspenziju s dvije na jednu utakmicu suspenzije, koju je Ibrahimović već odradio u uzvratnom meču protiv Valencije, pa će moći zaigrati za pariski klub u obje četvrtfinalne utakmice protiv njegovog bivšeg kluba Barcelone. Prva je na rasporedu 2, aprila na Parku prinčeva, a uzvrat 10. aprila na stadionu Camp Nou.

U Ibrahimovićevo ime vijest je komentirao njegov agent Mino Raiola.

"Zlatan je vrlo sretan zbog ove odluke. Puno mu znači što će moći zaigrati već u prvoj četvrtfinalnoj utakmici. Ne zbog toga što je u pitanju njegov bivši klub Barcelona, već zato jer je to jedinstveni trenutak u PSG-ovoj sezoni – rekao je Raiola.