David Villa
0

"Zlatan Ibrahimović i ja bili bismo sjajan par"

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Valencijini najistaknutiji nogometaši David Villa i David Silva u posljednje su vrijeme često spominjani u kombinacijama svjetski poznatih klubova.

Obojicu se spominje u kontekstu prelaska u talijansku Seriju A, Silvu se veže uz Juventus, a iako bi Villu željeli vidjeti mnogi talijanski giganti, posebno se naglašava interes vodeće momčadi prvenstva Intera.

Poznati su Valencijini finansijski problemi, pa ne bi začudilo da se takvo nešto uistinu i dogodi. I to uprkos ponovnom negiranju španskog kluba na temu njihove prodaje.

Čini se da Villa ne bi imao ništa protiv odlaska, iako je i sam nekoliko puta javnosti potvrdio zaljubljenost u Valenciju.

"Zaigrati s Ibrahimovićem u vrhu napada bilo bi uistinu fantastično. Njegov kvalitet, tehničke mogućnosti i kretanje terenom učinile bi nas sjajnim tandemom", ne brani se Villa od ideje, no hoće li se ona ostvariti nije siguran.

"Kuda ću otići? Valencia za mene traži 60 miliona eura, a nisam baš siguran postoji li klub spreman toliko platiti za mene."