Nogomet
138

Zlatan Begić privremeni predsjednik Skupštine FK Sloboda

Piše: D. Brkić
Današnja sjednica Skupštine FK Sloboda nije rezultirala ničim što do sada nismo mogli vidjeti. Čak su pojedini delegati, pa i predsjednik Upravnog odbora Azmir Husić nadmašili sami sebe u izgovorenim optužbama i teškim riječima.

Na kraju je sve to prelomljeno preko koljena i iznuđeno Solomonsko rješenje o zakazivanju nove sjednice Skupštine za narednu srijedu.

Husić je "ratovao" sa dugogodišnjim navijačem Sulejmanom Dorićem, ali je čašu žuči prelio u "okršaju" sa predsjednikom Skupštine Mirsadom Muharemagićem kada je rekao kako ga, citiramo, očima ne može vidjeti.

Muharemagić je uzvratio kako ga Husić nije imenovao za predsjednika te da ga on neće ni smjenjivati. Naposljetku, Muharemagić se zbog zdravstvenog stanja povukao s mjesta predsjednika Skupštine, a na upražnjenu poziciju do narednog zasjedanja privremeno je imenovan profesor s Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli Zlatan Begić.

Begića će, kako je najavljeno, već naredne srijede naslijediti Kemal Kurević, dugogodišnji zamjenik gradonačelnika Jasmina Imamovića.

Na kraju je Skupština FK Slobode od Husića zatražila dopunu finansijskog izvještaja, a verifikovan je i Upravni odbor kojeg predvodi Husić, a čiji su članovi Sabahudin Vugdalić, Ekrem Ibrić, Dragan Iširlija i Amer Karabegović.