Nogomet
0

Zlatan Bajramović ponovo u dresu reprezentacije BiH

FENA
Bivši kapiten nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Zlatan Bajramović nakon duge pauze ponovo će obući dres sa državnim grbom.

Veznjak Eintrachta iz Frankfurta odazvao se pozivu selektora Miroslava Blaževića i pojavio se na prvoj prozivci u hotelu Hercegovine na Ilidži. Bajramović je izjavio da mu je drago zbog poziva, ali da nije siguran da li će nastupiti protiv Belgije.

"Drago mi je da sam ponovo u reprezentaciji. No, trenutno ne znam koliko ću moći pomoći u mečevima sa Belgijom. Pauzirao sam 15 mjeseca, a tek prije tri sedmice počeo sam trenirati. U zadnjoj utakmici protiv Bayera iz Leverkusena igrao sam svega tri minute. Mnogo bi mi značilo kada bih odigrao barem jedno poluvrijeme u prijateljskoj utakmici sa Bosnom u srijedu. Kada ne igraš toliko dugo jednostavno izgubiš osjećaj“, rekao je Bajramović.

Naglasio je da se nakon operacije palca desne noge osjeća dobro.

Kada je u pitanju meč sa Belgijom Bajramović vjeruje u povoljan rezultat.

"Moramo odigrati maksimalno ako želimo povoljan rezultat. Nije bitno sa kim igramo, važan je naš pristup igri. Ako ne budemo ušli maksimalno ozbiljno u meč ne možemo ni očekivati povoljan rezultat“, dodao je Bajramović.