Novi trener Plemića
186

Žižović: Znam gdje sam došao, Zrinjski je najuspješnjiji klub u BiH

R. D.
HŠK Zrinjski je imenovao nasljednika Harija Vukasa, a Mladen Žižović je na predstavljanju govorio o emocijama koje ga vežu za klub u kojem je nekad igrao, a koji će od danas s klupe predvoditi.

Kazao je kako mu je drago da se vraća u klub gdje je proveo najbolje igračke dane, ali kako će izbjeći floskule i kazati da je došao da napravi rezultat.

"Najljepše emocije me vežu za ovaj grad, ali sada dolazim u potpuno novoj ulozi. Velika su očekivanja, posebno jer je Zrinjski najuspješniji klub u Bosni i Hercegovini. Znam gdje dolazim... Siguran sam u svoj rad", izjavio je Žižović te najavio rad na poboljšanju igre koja, kako reče, jedina donosi rezultat.

Kazao je da je iz Bijeljine ispraćen s komplimentima, ali kako nije česta praksa da trener iz jednog kluba prelazi u drugi u toku sezone, ni njemu nije bilo lako donijeti ovu odluku.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

"Došlo je vrijeme za iskorak u mojoj karijeri, ali prethodni period je bio jako uspješan. U Bijeljini smo dva puta igrali Evropu, ovo je nova stranica, novi izazov", kazao je novi trener Mostaraca.

Nije želio da govori o razlozima loših rezultata u vrijeme njegovog prethodnika, posebno igrama na gostujućim terenima, ali je najavio ozbiljnu analizu i zaokret.

"Nema starih zasluga, ni za mene, tako ni za igrače. Igrat će onaj ko može i hoće. Ova ekipa ima kvalitet, ali to treba i dokazati. U ovom poslu je bitno samo danas i sutra", kazao je.

Žižović će reprezentativnu pauzu iskoristiti za mini pripreme u Međugorju, mogućnost da bolje upozna aktaulani sastav te se posveti utakmicama koje slijede.

Bivši trener Radnika iz Bijeljine potpisao je ugovor do 2022. godine, a debitirat će protiv Borca iz Banja Luke.