Izjave nakon meča
82

Žižović: Želimo uživati, zaslužili smo pobjedu; Adžem: Ne možemo biti zadovoljni

Piše: K. H.
Foto: Armin Herić/FK Željezničar
Foto: Armin Herić/FK Željezničar
Trener Radnika Mladen Žižović bio je zadovoljan nakon pobjede njegove ekipe protiv Željezničara rezultatom 1:0, dok je trener Plavih Admir Adžem rekao da ne može biti zadovoljan jer je njegov tim bio puno bolji od tima iz Bijeljine.

Žižović je rekao da je Radnik zaslužio pobjedu i da će u narednim danima uživati, jer je pobjeda protiv Željezničara poseban trenutak za klub.

"Čvrsta utakmica, prava prijateljska. Mislim da smo zaslužili pobjedu, a do nje smo stigli sjajnim pogotkom Dine Beširevića. On je još jednom pokazao da je jedan od najboljih igarča Premijer lige BiH. Mi želimo uživati u ovoj pobjedi, ovo je za nas poseban trenutak i želimo se odmoriti nakon ovoga", rekao je Žižović.

S druge strane, Adžem je rekao da je njegov tim bio bolji protivnik i da se Radnik branio, a da su upravo iz jednog kontranapada stigli do pobjede.

"Mislim da smo kontrolisali igru i u prvom i u drugom poluvremenu, stvorili smo neke prilike, a želim pogledati da li je na početku utakmice bio kazneni udarac za nas. Imali smo i stativu, a u drugom poluvremenu protivnik se sve vrijeme branio i iz jedne takve kontre su stigli do pobjede. Ne možemo biti zadovoljni, ali šta da se radi", rekao je Adžem, pa nastavio:

"Moramo se spremiti za utakmicu protiv Krupe gdje imamo prednost od 2:0. Ipak, moramo biti oprezni, drugo poluvrijeme se igra tamo i sigurno je da nismo još uvijek završili posao", rekao je trener Željezničara.

Plavi će u narednom kolu igrati protiv Širokog Brijega na Pecari dok će Radnik igrati protiv Krupe.