Nakon pobjede Veleža
54

Žižović: Žalostan sam što nismo bili pravi; Dudić: Potpuno je zaslužena naša pobjeda

G. Š.
Nogometaši Veleža u derbiju drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Rođeni u Mostaru slavili su pobijedivši Zrinjski rezultatom 2:0.
Nakon utakmice trener Zrinjskog Mladen Žižović kazao je da preuzima odgovornost za današnji poraz od Veleža i da je evidentno da Zrinjski ima problema u organizaciji igre.

"Žalostan sam zbog ovakvog načina i utakmice. Morat ćemo potražiti probleme u našim redovima. Mi nismo bili pravi, da smo bili pravi danas bi pobijedili", kazao je Žižović čestitavši ekipi Veleža i treneru Feđi Dudiću na pobjedi.

Zahvalivši na čestitkama Feđa Duduć ističe da je potpuno zasluženo Velež pobijedio.

"Imali smo jedan pad u prvom poluvremenu gdje je Zrinjski preuzeo inicijativu zaista i nije bilo stopostotnih šansi , nismo mogli da priđemo centru. Što nismo naplatiti na Grbavici, naplatili smo danas. Na Grbavici kad smo mi trebali da povedemo poveo je protivnik , danas kad je Zrinjski bio malo bolji mi smo poveli, u drugom poluvremenu svjesno smo malo preuzeli inicijativu i zatvorili smo njihove najbolje igrače", kazao je Dudić. Ističe kako je Bilbija bio potpuno neutralisan koji je procijenjen kao najopasniji igrač.

"Momcima mogu samo da čestitam, bacali su se na glavu, ali imali smo previše motiva, dali su nam svi", kazao je Dudić.

Podsjetio je na to da su nakon devet mjeseci izgubili jednu utakmicu i onda doživjeli velike kritike.

"Dobro što nas pljuju drugi, nego nas pljuju i naši navijači, a ja ih neću nazvati navijačima Veleža, to nisu navijači jer navijači Veleža navijaju za svoj klub i kad pobjeđuje i kad gubi. Pobjedu posvećujem prije svega ekipi jer znam kroz šta smo prošli kroz ovih sedam dana, onda navijačima koji su nam davali podršku čitavu sedmicu, koji su nas bodrili i dva dana za redom dolazili na treninge, navijačima koji sjede na običnim tribinama, jučer Red Army, gdje smo se naježili na treningu, kad su došli iznenadili su nas. Također predsjedniku Hasiću, jer poslije utakmice na Grbavici prvu poruku koju sam dobio bila je od njega i glasila je 'idemo dalje'. Mislim da tako jedan predsjednik treba da funkcioniše", kaže Dudić.

Zahvalio se što je omogućeno da utakmica bude pod reflektorima navodeći kako je to historijska utakmica, koja će biti upisan u anale, a posebno je radostan kako ističe što će biti upisana sa pobjedom.

"Kolegi Žižoviću želim sreću u nastavku, pogotovu u evropskim utakmicama. Želim da Zrinjski dostojanstveno predstavlja Bosnu i Hercegovinu. Želim im sreću kako u nastavku tako u Evropi jer oni ipak predstavljaju našu državu Bosnu i Hercegovinu", kazao je Dudić.