Trener Radnika
4

Žižović: Tuzla City ima ozbiljnu ekipu, ali možemo nastaviti seriju dobrih rezultata

Klix.ba
Mladen Žižović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mladen Žižović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nogometaši Radnika u 2. kolu Premijer lige BiH odmjerit će snage na ''Tušnju'' protiv novopečenog premijeligaša FK Tuzla City, a svoja očekivanja uoči ovog meča otkrili su trener bijeljinskog tima Mladen Žižović i nogometaš Aleksandar Glišić.

Velika pobjeda nad Sarajevom itekako ulijeva samopouzdanje u timu Radnika pred utakmicu u Tuzli, gdje će u borbi za bodove tražiti svoju šansu kako bi se opravdao dobar start u šampionatu.

Trener Mladen Žižović na ovoj utakmici neće moći računati na Domagoja Franića zbog prehlade, dok su ostali igraču u punom trenažnom procesu i u konkurenciji su za ovaj duel.

"Novajlije imaju vrlo ozbiljnu ekipu, mi ćemo se suprostaviti Tuzlacima svojom tradicionalno dobrom igrom i nadam se da ćemo u tome uspjeti. Naš protivnik je skup iskusnih i 'skupih' pojedinaca, ali mi ne trebamo da se previše obaziremo na njih nego da gledamo sebe i da odigramo najbolje što možemo, a to smo dokazali i u prošlom kolu protiv favorizovanog Sarajeva. Mi možemo odigrati kvalitetno na rezultat" rekao je Žižović.

Aleksandar Glišić
Aleksandar Glišić

Optimističan je napadač i Bijeljnaca Aleksandar Glišić.

"Naš zadatak je da ponovimo dobru partiju iz prvog kola kada smo savladali Sarajevo, međutim, u Tuzli neće biti lako. Moramo dobro zapeti kako bismo se vratili kući s pozitivnim rezultatom. Naša ekipa je iskusna, znamo šta hoćemo pa vjerujem da možemo odigrati na nivou koji se od nas očekuje te nastaviti seriju dobrih rezultata", rekao je Glišić.

Utakmica FK Tuzla City - Radnik se igra u subotu na stadonu ''Tušanj'' sa početkom u 17:00 sati