Trener Radnika
0

Žižović: Samo nas je Mladost zasluženo pobijedila, želimo plasman u Ligu za prvaka

Piše: E. B.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Šef stručnog štaba Radnika Mladen Žižović je u razgovoru za klupsku stranicu bijeljinskog kluba govorio o prvom dijelu sezone koji je iza nas.

Žižović je pred kraj prošle sezone preuzeo ulogu šefa stručnog štaba bijeljinske ekipe od Nebojše Miloševića, a od uprave kluba dobio povjerenje da nastavi vođenje prvog tima Radnika i u tekućoj takmičarkoj sezoni.

"U ljetnom prelaznom roku smo u njemu ostali bez nekoliko nosilaca igre, a tu prije svega mislim na jezgro odbrambene linije koju su činili Ostojić, Kojić, Kosorić, Bajić i Zeljković, te Obradovića u špicu napada. Izlišno je govoriti koliko su ovi igrači značili za igru, ali i za prepoznatljivu atmosferu koja krasi našu svlačionicu u zadnjih nekoliko sezona. U početku nam je trebalo malo vremena da sve kockice posložimo, ali kako je sezona odmicala tako su igrači koji su došli kao njihove zamjene počeli da se uklapaju u tim i u moje zamisli igre. Dakle, kada se uzmu u obzir navedene stvari, kao i povrede koje su nas pratile tokom prvenstva, moje mišljenje je da su osvojena 24 boda i plasman u polufinale Kupa RS dobar rezultat, ali da Radnik svakako može i bolje", rekao je Žižović u razgovoru za Radnikovu klupsku stranicu.

Radnik je tekuću sezonu počeo odlično, poslije pet kola je imao 10 bodova, da bi onda ekipa upala u krizu iz koje je izašla u posljednjoj trećini jesenjeg dijela prvenstva.

"U Premijer ligi ne postoje drastične razlike u kvalitetu između ekipa, tako da detalj u jednoj utakmici može odrediti tok dešavanja u narednih par kola. Mi smo prvenstvo počeli rezultatski veoma dobro, Slobodu smo pobijedili golom u 90. minuti, protiv Zrinjskog smo izborili jedanaesterac u finišu utakmice, protiv Krupe i GOŠK-a smo igrali u granicama svojih mogućnosti, a u najboljoj utakmici koju smo u tom dijelu prvenstva odigrali smo izgubili 3:0 u Zenici. Nakon toga smo imali teži raspored, a svi ste imali prilike da vidite na koji način smo poraženi u Bijeljini u susretima sa Željezničarom i Sarajevom. To su te sitnice o kojima pričam, gdje jedna greška igrača ili sudije mijenja utakmicu iz korijena. Mi ni u tih pet utakmica koje smo zaredom izgubili nismo bili nadigrani, osim u meču sa Mladosti kada nas je domaćin sasvim zasluženo pobijedio. Moram reći i to da smo mi u prvih 10-ak kola mijenjali tim iz kola u kolo tražeći najbolju kombinaciju na terenu usljed promjena u timu koje smo pretrpjeli, tako da su sve ove okolnosti dovele do oscilacija u igri kojih smo svi svjesni i koje smo uspjeli prevazići", kaže Žižović.

O ovosezonskim pojačanjima Žižović je rekao:

"Mi smo u ljetnom prelaznom roku ekipu pojačali sa nekoliko igrača koji su u periodu prije Radnika imali određene pauze, pa tako Radović, Hadžić i Merajić nisu nastupali za svoje klubove prije dolaska u Radnik, a uz to su se Merajić, Hadžić i Hodžurda pridružili klubu nakon početka prvenstva. Sve ovo je uticalo i na njihove partije, pa samim tim i na igre cijele ekipe, ali sam ja zadovoljan doprinosom ostvarenim rezultatima ovih igrača. Nakon proljetnih priprema sam siguran da će svi oni svoje igre dići za još jedan nivo", rekao je Žižović.

Žižović je istakao kako su ambicije ekipe nepromijenjene.

"O ambicijama kluba su se izjasnili predsjednik Mladen Krstajić i uprava na početku sezone. Naš cilj u ovoj takmičarskoj sezoni je da budemo u sredini tabele, uz obavezu da promovišemo mlade igrače. Mi na terenu dajemo sve od sebe da poslije 22 kola budemo među prvih 6 timova, ali moramo biti svjesni i finansijskih ograničenja koja imamo, pa se ne smijemo zalijetati u prelaznom roku koji predstoji. Moja želja je da svaku od linija tima osvježimo sa po jednim igračem, a konačan razvoj situacije u prelaznom roku zavisi i od odlazaka jer za naše fudbalere postoji interesovanje i iz zemlje i iz inostranstva", rekao je Žižović koji je dodao da je zadovoljan razvojem mladih igrača, prije svih Šerbečića i Pece.

"Pored njih dvojice priliku u Premijer ligi je dobio i Bradonjić koji je tek napunio 18 godina i koji je svoju priliku iskoristio, a sada je na njemu da se potvrđuje. Na kup utakmici sa Borcem šansu je dobio i mladi štoper Despotović koji kuca na vrata prvog tima, imamo i Živanovića, golmana Hodžića, kao i nekoliko mladih igrača koji se nalaze na pozajmicama i čije igre pratimo", rekao je Žižović.