Duel Evropske lige
14

Žižović: Borit ćemo se svim silama da dođemo do prolaza u 2. pretkolo

G. Š.
Mladen Žižović (Foto: R. D./Klix.ba)
Mladen Žižović (Foto: R. D./Klix.ba)
Nakon pet prvenstvenih utakmica mostarski Zrinjski sutra u očekuje prvi ovosezonski ispit u Evropi, kada Plemićima u goste dolazi FC Déifferdeng 03 iz Luksemburga.

Pred prvo kolo kvalifikacija za UEFA Evropsku ligu trener HŠK Zrinjski Mladen Žižović danas je na konferenciji za mediji kazao kako će Plemići dati svoj maksimum i boriti se svim silama da dođu do pobjede.

"Očekuje nas ekipa koja je u ovoj sezoni odigrala svega jednu utakmicu i to za vikend gdje su izgubili 3:1. Mi smo odigrali pet utakmica i siguran sam da smo što se tiče tog aspekta u prednosti. Smatram isto da smo kvalitetniji tim, bez obzira što su oni za nas određena nepoznanica i što smo dobili jedan materijal koji je štur i koji nije potpun. Očekujem u toku dana da dobijemo jedan širi materijal iz kojeg ćemo pokušati izvući određenu analizu. Bez obzira na njihov kvalitet, smatram da je sve do nas i ukoliko budemo rastrčani i efikasni, vjerujem da pobjeda ne bi smjela doći u pitanje, odnosno prolaz dalje u kojem ćemo zaokružiti prvi ciklus od šest utakmica gdje se nadamo prolazu. Možemo biti relativno zadovoljni ako to uradimo, a smatram da smo kadri da to uradimo i da sagledamo sve situacije koje smo prošli. Nadamo se dobrim odlukama kojima ćemo pokušati da dođemo do još boljih rezultata“, kazao je Žižović.

Što se tiče igračkog kadra u ovom periodu kaže kako je sigurno da nisu u dobrom ritmu iz niza objektivnih i subjektivnih okolnosti koji ih prate u proteklom periodu.

"Moramo se skupiti u ovoj utakmici, dati svoj maksimum i svim silama doći do pobjede. Znamo šta nam pobjeda znači, pogotovo prolaz u drugo pretkolo gdje bi donijeli određenu stabilnost klubu“, dodao je on.

On je pozvao sve igrače i navijače da budu uz klub bez obzira što će se utakmica igrati pred praznim tribinama te da ih prate putem malih ekrana.

Utakmica između Zrinjskog protiv FC Déifferdeng 03 je na programu u četvrtak u 20 sati uz direktan prijenos na Arena Sport TV.