Život piše romane
89

Životna pobjeda Christiana Eriksena, 259 dana nakon srčanog udara opet zaigrao elitni nogomet

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Danski nogometaš Christian Eriksen 259 dana nakon srčanog udara kojeg je doživio na Evropskom prvenstvu vratio se nogometu, a on je danas ušao u igru u meču protiv Newcastlea u okviru Premiershipa.

Eriksen se srušio u prvom poluvremenu prvog meča na Evropskom prvenstvu za Dansku protiv Finske, a iako su prve informacije govorile kako je njegova karijera završena i kako nema šanse da će se opet baviti nogometom, danas je zvanično pobijedio tu teoriju i zaigrao u profesionalnom meču.

Kako mu pravila u Italiji nisu dozvoljavala da igra za igra s ugrađenim defibrilator, bio je primoran napustiti Inter s kojim je osvojio titulu prvaka i iako se u početku pričalo da bi se mogao vratiti u Ajax, napravio je iznenađujući potez i priključio se ekipi Brentforda koja igra u Engleskoj.
Nakon što je odradio nekoliko treninga s klubom te odigrao dvije prijateljske utakmice, Eriksen je danas dobio šansu i zaigrao u meču protiv Newcastlea, čim je i zvanično napravio povratak na zeleni teren.
Posljednji meč Eriksen je u Premiershipu odigurao u dresu Tottenhama i to prije tačno 766 dana.

Život piše romane i priča Christiana Eriksena najbolji je pokazatelj toga, a ono što svi očekujemo jeste da će ga u budućnosti zdravlje služiti i da neće imati dodatnih problema na terenu, pa sve do kraja karijere.