Meč na Tušnju
54

Život u Tuzla Cityju nakon odlaska Musemića: Protiv Borca tražimo izlazak iz krize

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Jedan od derbija 26. kola nogometne Premijer lige BiH igra se u Tuzli između domaćeg Cityja i Borca iz Banje Luke, a nema sumnje da je ovaj susret od krucijalnog značaja za obje ekipe u borbi za što je moguće bolju poziciju na tabeli.

Nakon što su u prošlom kolu remizirali protiv Radnika, čelnici Tuzla Cityja odlučil su raskinuti saradnju sa šefom stručnog štaba Husrefom Musemićem, a na klupi ovog tima će u meču protiv Borca biti pomoćnik Selver Ahmetović.

Na konferenciji za medije ovaj stručnjak je rekao da će njegovi igrači u meču protiv Borca tražiti izlaz iz krize.

"Borac vjerovatno dolazi na Tušanj po svoju šansu za priključak vrhu tabele. Proteklih sedam dana smo radili na uigravanju i stabilnosti ekipe. Tim je malo uzdrman odlaskom Husrefa Musemića i minulim rezultatima, ali ćemo tražiti izlaz iz krize u ovoj utakmici. Svi igrači, izuzev Hasanovića, su u kombinacijama za početni sastav", kazao je Ahmetović.

Medijima se obratio i prvotimac Mustafa Šukilović koji je rekao da očekuje težak meč jer dobro poznaje ekipu Borca.

"Borac je kvalitetan tim. Mi dobro treniramo cijelu sedmicu i nadamo se da ćemo to prenijeti na teren i doći do tri boda. Atmosfera je malo poljuljana, ali nadam se da ćemo što prije izaći iz te krize i već sutra doći do dobrog rezultata", optimističan je Šukilović.

Utakmica Tuzla City - Borac igra se u subotu na stadionu Tušanj od 15 sati.