{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Živiničani sašili najveću zastavu za utakmicu na Blilinom polju

S
4.11.2011. u 22:09
0
78
Živiničani sašili najveću zastavu za utakmicu na Blilinom polju
0
Navijači nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine takmiče se ko će napraviti najveću državnu zastavu. Sve do sinoć rekord su držali mladi iz Odžaka, koji su na stadionu Bilino polje u Zenici često navijali uz zastavu dimenzija 13,4 x 6,7 metra.
Foto: Zivinice.ba
Foto: Zivinice.ba

"Odžačani su se hvalili kako je njihova zastava najveća, pa nam je bila želja da im oduzmemo taj rekord i da mi Živiničani imamo veću zastavu. Napravili smo zastavu dimenzija 20 x 10 metara i taj rekord će sigurno duže potrajati", kaže jedan od inicijatora veza nove i najveće BH zastave Edo Goletić, prenosi portal Zivinice.ba.

Amir Imamović, također jedan od inicijatora za šivanje najveće zastave BiH, kaže kako su im neke firme tražile i do pet hiljada maraka za ovaj neobičan projekat.

Foto: Zivinice.ba
Foto: Zivinice.ba

"Dugo smo tražili ko bi nam mogao uraditi tu veliku zastavu, a neke firme su tražile od tri do pet hiljada maraka, koje su za nas bile preveliki zalogaj, ali morali smo nekako doći do svog rekorda. Ipak smo odlučili da sami nabavimo platno i ostalo što je potrebno, a pronašli smo i osobu koja će nam realizovati našu zamisao, tako da smo prošli s daleko manje novca", kaže Imamović za Zivinice.ba.

Zainteresovani za izradu najveće BH zastave još su bili Jasmina Aljić i Damir Čaušević, koji su rekli kako se nakon pokretanja njihove inicijative za pomoć obratilo još tridesetak građana, te su tako skromnim donacijama pomogli završetku šivanja zastave.

Foto: Zivinice.ba
Foto: Zivinice.ba

"Sinoć smo u sali Druge osnovne škole raširili zastavu i napravli snimak. Uvjerili smo se da djeluje impozantno. Danas u 16.30 sati obavili smo javnu prezentaciju u Gradskoj sportskoj dvorani Živinice, gdje su zainteresovani vidjeli našu najveću zastavu, s kojom idemo u Zenicu na utakmicu baraža BiH-Portugal", kaže Jasmina Aljić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni izborom selektora nogometne reprezentacije BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: