Vjenčanje ga smirilo
27

Özil: Sretan sam jer sam pronašao pravu osobu, mislim da to pomaže u poslu

K. H.
Mesut Ozil (Foto: EPA-EFE)
Mesut Ozil (Foto: EPA-EFE)
Sada već bivši reprezentativac Njemačke Mesut Özil otkrio je kako se osjeća sretnije od kada je oženio svoju dugogodišnju djevojku Aminu Gulse te je otkrio planove za narednu sezonu Topnika.

Özil je rekao kako je jako sretan jer je pronašao pravu osobu u svom životu te da mu to pomaže u njegovom poslu.

"Van terena morate biti sretni. Ako uspijete pronaći pravu osobu, a to je ono što sam učinio, vi ste onda mirniji u životu. Mislim da to mnogo pomaže u vašem poslu, a ja sam stvarno sretan, osjećam se zdravo i oženio sam se. Sve to je razlog zašto sam miran", rekao je Özil.

Što se tiče samog vjenčanja, Özil je rekao da je sve bilo jako teško organizovati zbog poslovnih obaveza i života u Londonu.

"Uvijek je teško sve isplanirati tokom sezone. Kad živite u Londonu, a vjenčate se u Istanbulu, teško je i treba vremena. Prve dvije sedmice odmora bilo je sve teško organizovati, ali žena mi je dosta pomogla. Sve u svemu, imali smo nevjerovatno vjenčanje, zabavljali smo se s prijateljima i porodicom i dobro smo se proveli. Veoma sam sretan i uzbuđen", kaže ovaj veznjak Arsenala.

Jedan od kandidata za novog kapitena Arsenala izdvojio je mladog Joea Willocka kao budućnost Topnika te je imao samo riječi hvale o mladom Englezu.

"Willock zna šta može, tako da nije arogantan na terenu i vjeruje u sebe. Posebno je protiv Bayerna pokazao kvalitet i mi smo sretni što ga imamo. Prošle godine je bio jak i naravno, ako stalno radite s prvim timom onda ćete se osjećati bolje i više ćete vjerovati u sebe. Mislim da on ove sezone može pokazati svoj kvalitet i da će nam pomoći. Moj savjet mu je da nastavi naporno raditi, davati sve od sebe, a na kraju krajeva, svi naši mladi igrači imaju kvalitet. Oni ga pokazuju svaki dan na treningu. Ako ne bude imao problema s povredama i bude vjerovao u sebe, mislim da će postati veliki igrač", rekao je Özil.

Arsenal novu sezonu otvara gostovanjem kod Newcastela, a prvi teži ispit očekuje ih u trećem kolu kada gostuju kod Liverpoola na Anfieldu.