Vratio se u tim
51

Özil se preporodio nakon dolaska Artete: Sretan sam i želim ostati u Arsenalu

K. H.
Mesut Özil (Foto: EPA-EFE)
Mesut Özil (Foto: EPA-EFE)
Vezni nogometaš Arsenala Mesut Özil u izjavi za turske medije istakao je da uživa u ovom londonskom klubu te da i naredne sezone planira nositi dres Topnika.

Özil se posljednjih mjeseci često dovodi u vezu s odlaskom iz Arsenala, a najviše se spominjao eventualni odlazak u MLS ligu. Ipak, dolaskom Mikela Artete na mjesto trenera tima s Emiratesa situacija s Özilom se znatno promijenila, Nijemac je vratio status prvotimca i ne planira napustiti klub ni naredne sezone.

Upravo o tome Özil je govorio turskim medijima, a on je rekao da je jako sretan u Arsenalu i da naredne sezone želi nositi dres Topnika.

"Jako sam zadovoljan ugovorom koji imam sa Arsenalom i želim nastaviti igrati za ovaj klub i naredne sezone. Nažalost, dalje od toga ne mogu reći jer ne znam šta budućnost nosi, ali svakako sam uzbuđen zbog onoga što dolazi", rekao je Özil.

Nakon toga, Özil je između redova rekao kako je imao probleme s bivšem trenerom Arsenala Unaijem Emeryjem, ali da je to iza njega te da se raduje saradnji sa Mikelom Artetom, za kojeg je imao samo riječi hvale.

"Bilo mi je teško, posebno sa prethodnim trenerom Emeryjem, ali sada se sve promijenilo. Sretan sam što igram i što sve ide kako treba. Što se tiče Artete, moram reći da je iznenađujuće kako se brzo uklopio u klub, radi jako dobar posao i gladan je uspjeha. Sve što se dešava oko njega je pozitivno", istakao je bivši njemački reprezentativac koji je dodao kako voli igrati na poziciji "desetke", iako se često govori kako je ta pozicija nestala.

Özilova sedmična plata je 350 hiljada funti i on je ubjedljivo najplaćeniji igrač Arsenala, a taj ugovor dobio je u vrijeme dok je Arsene Wenger bio menadžer kluba. U klub je stigao 2013. godine iz Real Madrida, a ranije je igrao za Werder i Schalke.