Želja svakog Topnika
56

Özil podržao ljutog rivala: Ako zaustave City, nikad ih više neću ismijavati

N. K.
Mesut Özil (Foto: EPA-EFE)
Mesut Özil (Foto: EPA-EFE)
Nekadašnji njemački nogometaš Mesut Özil (35) oglasio se na društvenim mrežama i poželio ono što je želja svakog navijača Arsenala, kluba u kojem je proveo osam godina.
Naime, Özil je iskreno poželio da Tottenham večeras ne izgubi od Manchester Cityja, iako je poznato da su Spursi veliki gradski rivali njegovog Arsenala.

"Prvi put ikad večeras: Idemo Spursi!! Ako Tottenham ne izgubi ovu utakmicu, nikada ih više neću ismijavati... Obećavam", poručio je Özil preko svog zvaničnog Twitter profila.

Tottenham i City večeras igraju zaostalu utakmicu Premiershipa koja može dati veliki odgovor na pitanje ko će biti prvak Engleske.

Ukoliko City pobijedi, imat će u posljednjem kolu meč loptu protiv West Hama za odbranu titule. U slučaju da Tottenham pobijedi, Arsenal će imati meč loptu u posljednjem kolu na domaćem terenu protiv Evertona za trofej nakon (pre)duge pauze.

Topnicima bi odgovarao i neriješen rezultat u večerašnjem duelu budući da trenutno imaju bolju gol-razlika pa ukoliko bi slavila oba tima u posljednjem kolu bili bi bodovno poravnati, ali bi Arsenal bio bliži trofeju.

Podsjetimo, Özil je u Arsenal stigao iz Real Madrida 2013. godine te je za londonski klub odigrao gotovo 200 utakmica u kojima je postigao 33 gola. Iz kluba je otišao prije tri godine kada je prešao u Fenerbahče.