Na meti pljačkaša
33

Özil o napadu: Tražili su sat od Kolašinca, a onda je uslijedila Sejina hrabra reakcija

N. K.
Bh. reprezentativac Sead Kolašinac i Nijemac Mesut Özil prošlog ljeta doživjeli su pokušaj pljačke nakon koje je naš defanzivac postao junak otjeravši naoružane pljačkaše.

Ipak, taj događaj utjecao je na početak sezone Arsenalova dvojca, a Özil je prvi put za The Athletic progovorio o napadu.

"Vozio sam se do Seadove kuće. Bio je vani i razgovarali smo, a moja supruga je sjedila kraj mene. I onda su došli ti pljačkaši. Sead i ja smo se pogledavali jer smo prvobitno mislili kako možda žele fotografiju s nama ili tako nešto. Potom smo uočili da jedan drži oružje. Očito su vidjeli veliki automobil, a uočili su i njegov skupocjen sat. Rekli su mu: 'Daj nam sat!' Reakcija Kolašinca bila je zaista hrabra jer je napao jednog od napadača. Drugi je bio ispred mog automobila na mopedu, tako da nisam mogao voziti. Nedavno sam se vjenčao i uplašio sam se zbog svoje supruge. I bio sam uplašen zbog Seada. Nisam razmišljao o sebi, brinuo sam se hoće li otvoriti vrata na strani supruge i pokušali su pa sam posegnuo preko nje da ih zatvorim", rekao je Özil.

Kolašinac je od užasnog iskustva sedam puta igrao za Arsenal, ali Özil je uglavnom bio van sastava, odnosno započeo je tek jednu utakmicu u Premiershipu te upisao jedan nastup u Liga kupu.

Međutim, nema namjeru napustiti Emirates, dok s Arsenalom ima ugovor koji ističe 2021. godine u vrijednosti od 350.000 funti sedmično.