Nogomet
0

Zidane se želi vratiti u Real Madrid

Sarajevo-x.com
Slavni francuski nogometaš Zinedine Zidane priznao je upravi španskog nogometnog kluba Real Madrida kako bi se volio vratiti u klub, jer želi na neki način dati svoj doprinos ovoj igri.

Francuska superzvijezda susrela se u glavnom gradu Španije sa predsjednikom Real Madrida Ramonom Calderonom i sportskim direktorom Peđom Mijatović kako bi razgovarali o tome da li je možda otvorena neka odgovarajuća pozicija za njega u Bernabeu.

Riječ je o privatnom sastanku kojem su prisustvovali samo Zidane, njegov agent Alain Migliacio i zvaničnici ovog kluba.

"Želim se vratiti u svijet nogometa kako bih na neki način bio od koristi, jer Madrid je i dalje moj dom", izjavio je Zidane, a prenijeli španski mediji.

Calderon je već od ranije upoznat sa Zidaneovom željom za povratak u Real, budući da su njih dvojica najprije razgovarala telefonski jer su između ostalog i dobri prijatelji, od kako je poznati nogometaš napustio Juventus i došao u Real Madrid.

U nedavnom intervjuu za francuski L'Equipe, 35-godišnji Zidane je kazao kako se želi vratiti u igru, ali još uvijek ne zna na koji način planira to izvesti.

Dok ga čelnici španskog nogometnog kluba zamišljaju u ulozi ambasadora ovog kluba, Zidane je priznao Calderonu kako mu nedostaje svakodnevna uključenost u ovaj sport i kako bi volio trenirati igrače iz juniorske ekipe. Njegovi sinovi već treniraju nogomet u Real Madridu, i to Enzo u ekipi Infantil B, a Luca u ekipi Benjamin B.